COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Σοκ: Μητέρα κακοποίησε το μωρό της και τηλεφώνησε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και κατήγγειλε τον ίδιο της τον εαυτό!

Μια ασυνήθιστη υπόθεση έφερε στο φως το Χαμόγελο του Παιδιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση, μητέρα τηλεφώνησε η ίδια στην οργάνωση και ζήτησε βοήθεια λέγοντας ότι είχε χτυπήσει το 2 μηνών βρέφος της αλλά το είχε μετανιώσει και είχε ανάγκη από στήριξη. Το παιδί, έφερε τραύματα, αλλά πλέον είναι καλά στην υγεία του και σε ασφαλές περιβάλλον.

Η μητέρα, κάλεσε την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέροντας, σε έντονη συναισθηματική κατάσταση, ότι η ίδια μόλις χτύπησε το 2 μηνών βρέφος της, και ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας του.

Η υπόθεση έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Τετάρτης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και την ΕΛ.ΑΣ. Στο σπίτι έφτασε ασθενοφόρο και μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο.

Το μωράκι πλέον βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, είναι καλά στην υγεία του και δέχεται τη φροντίδα και περιποίηση των ανθρώπων του Οργανισμού. Αναφορικά με την κατάσταση της μητέρας, σε εξέλιξη βρίσκεται κοινωνική έρευνα που πραγματοποιείται από τις Αρχές.

Όπως τονίζεται, οι άνθρωποι του Οργανισμού — εφόσον τους ζητηθεί — θα σταθούν δίπλα και σε αυτή την ευάλωτη μητέρα, με στόχο την στήριξη και ενίσχυση της οικογένειας, προκειμένου να καταστεί λειτουργική και δυνατή να ανταποκριθεί στην ομαλή και υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Το 2021, στις 4 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας καταγράφηκαν:

22.567 παιδιά θύματα Βίας που στηρίχθηκαν από τον Οργανισμό

204.791 κλήσεις συνολικά σε όλες τις Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης (1 κλήση ανά 2 sec)

Το 45,57% των κλήσεων για ψυχολογική υποστήριξη ήταν από παιδιά

1 κλήση ανά ημέρα αφορούσε σε ψυχολογική υποστήριξη για θέματα εκφοβισμού

Υψηλό ποσοστό κλήσεων αφορούσε στη Διαχείριση Φόβου/ Άγχους (9,72%)

Παραπάνω από μία υπόθεση αυτοκτονικού ιδεασμού ανά ημέρα

Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το 2021, ανά δύο λεπτά χτυπούσε για μία υπόθεση παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο. Παιδιά που κακοποιήθηκαν ή παραμελήθηκαν από το ευρύτερο συγγενικό ή στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Back to top button