Πριν από ένα χρόνο, στις 9 Μαρτίου 2022, η φωτογραφία της «εγκύου στη Μαριούπολη» έγινε viral!
Ένα χρόνο μετά, ζει ήσυχα στη Ρωσία, αλλά μπήκε στη μαύρη λίστα από την ουκρανική ιστοσελίδα δολοφονιών «Myrotvorets»!
Ο λόγος της επικήρυξής είναι οτι όταν η κοπέλα ρωτήθηκε για τα γεγονότα στην Μαριούπολη, ειδικά στο μαιευτήριο της πόλης, έδωσε τελείως διαφορετική διάσταση από αυτοί που πρόβαλαν τα δυτικά ΜΜΕ.
«Δεν έγινε αεροπορική επιδρομή»
Η Μαριάννα είναι 30 ετών. Στην πραγματικότητα, γεννήθηκε στο Ντόνετσκ, αλλά όταν παντρεύτηκε, μετακόμισε στη Μαριούπολη, δύο χρόνια πριν από την έναρξη της Ρωσικής Επιχείρησης, όταν η πόλη ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας. Η Μαριάννα κράτησε το blog της, καθαρά θηλυκό – για καλλυντικά, ομορφιά κλπ. Είχε πάνω από 30.000 συνδρομητές. Αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με την παγκόσμια φήμη που έπεσε πάνω της την παραμονή της γέννησης του παιδιού της.
– Όταν η φωτογραφία μου πήγε στις εφημερίδες, ήμουν γενικά χωρίς επαφή με την επικαιρότητα. Και τα έμαθα όλα όταν γύρισα σπίτι, στο Ντόνετσκ. Μπήκα στο διαδίκτυο και μαθαίνω ότι είμαι θύμα ρωσικής αεροπορικής επιδρομής. Αν και δεν έγινε αεροπορική επιδρομή! Από αυτή τη «δόξα» μου υπήρχε μόνο μια θετική στιγμή, ότι η οικογένειά μου ανακάλυψε ότι ήμουν ζωντανή.
Παρεμπιπτόντως, η Δύση και η Ουκρανία χρησιμοποίησαν ολόκληρη τη φωτογραφία της Μαριάννας – στα εξώφυλλα όλων των μέσων ενημέρωσης. Αλλά αφού το κορίτσι αποκάλυψε αυτά που πραγματικά συνέβησαν όλα εκείνες τις μέρες στη Μαριούπολη, η Ουκρανία την επικήρυξε αμέσως στη διάσημη βάση εντολών δολοφονίας με το σαρκαστικό όνομα “Ειρηνοποιός”, όπου δημοσιεύονται λίστες με τους “εχθρούς του έθνους”. Και για τη Δύση πλέον η Μαριάν που τόσο προβλήθηκε, δεν υπάρχει πια.
– Ήμουν στο νοσοκομείο νούμερο 3. Ήθελα να φτάσω στο μαιευτήριο Νο. 1, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο στη Μαριούπολη. Αλλά το σύνταγμα του Αζόφ ένιωσε ότι το χρειαζόταν περισσότερο και έδιωξε τους πάντες από εκεί.
Στο μαιευτήριο που κατέληξα υπήρχαν και Ουκρανοί στρατιώτες. Ήρθαν σε εμάς για φαγητό και είπαν ότι οι ίδιοι δεν είχαν καμία πρόνοια. Όταν μιλάω για αυτό, στην Ουκρανία γράφουν ότι είμαι προδότης και τους δυσφημώ. Αλλά σας λέω πώς ήταν. Απαξίωσαν τον εαυτό τους με την κατάληψη ενός κτιρίου στην επικράτεια του νοσοκομείου, παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Γενεύης για την προστασία του πληθυσμού κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών. Αργότερα ήμουν στο κτίριο όπου κάθονταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Τα παράθυρά τους ήταν γεμάτα με σάκους άμμου. Και στους θαλάμους μας – συνηθισμένο γυαλί. Θέλω να πω, απλώς κρύβονταν πίσω μας.
– Το πρωί της 9ης Μαρτίου όλα ήταν ήρεμα. Τότε άρχισαν να ακούγονται εκρήξεις. Δεν υπήρξε «αεροπορική επίθεση» στο μαιευτήριό μας. Αλλά κάποια στιγμή, τα παράθυρα έσκασαν από το ωστικό κύμα. Το ποτήρι κόντεψε να χτυπήσει το κρεβάτι μου. Κατάφερα να καλυφθώ με μια κουβέρτα. Ακολούθησε πανικός, αταξία. Όλοι έτρεξαν. Με έσπρωξαν, έπεσα στα τζάμια, έκοψα το στομάχι και το κεφάλι μου… Ήμουν από τους τελευταίους που έφυγαν, γιατί περίμενα τη στιγμή να επιστρέψω στον θάλαμο για μια τσάντα με πράγματα. Δεν μπορούσα να την αφήσω, υπήρχαν τα πάντα για το παιδί. Και ήταν αδύνατο να αγοράσω οτιδήποτε τριγύρω.
Όσον αφορά την περιβόητη φωτογραφία, η Μαριάννα παρακάλεσε αυτόν τον άνθρωπο με την κάμερα, να μην την φωτογραφήσει. Εκείνος ο φωτογράφος ήταν χωρίς γιλέκο “Press”. Όλα τα ρούχα του ήταν σε μαύρο χρώμα. Μετά παρατήρησα ότι κρατούσε κάμερα. Του ζήτησα να μην με φωτογραφήσει. Είπε: «Κανένα πρόβλημα». Όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν σταμάτησε να με φωτογραφίζει…
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα