STORIES

Σοκ στη Γαλλία: Διάσημος πατριός βίαζε τον 13χρονο γιο του πρώην υπουργού Μπερνάρ Κουσνέρ! «Ήρθε στον κρεβάτι μου, με χάιδεψε και μετά…» (φωτο)

Ήταν 13 ετών ο «Βικτόρ» όταν εκμυστηρεύτηκε στη δίδυμη αδελφή του Καμίγ Κουσνέρ, στη Γαλλία, ότι ο πατριός τους τον είχε βιάσει. «Ήρθε στον κρεβάτι μου και μου είπε “ξέρεις, όλοι το κάνουν”. Με χάιδεψε και μετά…».

Αλλά ο «Βικτόρ» έβαλε την δίδυμη αδελφή του να ορκιστεί ότι θα το κρατήσει μυστικό. «Αν το πεις θα πεθάνω. Ντρέπομαι πάρα πολύ. Βοήθησέ με, μόνο, σε παρακαλώ, να του πω όχι αν ξανάρθει στο κρεβάτι μου». Αυτή η ιστορία κράτησε περίπου δύο χρόνια.

Επί τριάντα χρόνια, η Καμίγ Κουσνέρ κράτησε το λόγο της. Αλλά αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί στη Γαλλία ένα βιβλίο της με τίτλο la Familia grande (Seuil), στο οποίο αποκαλύπτει το φρικτό μυστικό της οικογένειας: επί σειρά ετών, γράφει, ο πατριός τους, διάσημος αναλυτής, συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ολιβιέ Ντιαμέλ, βίαζε τον γιό της γυναίκας του, τον δίδυμο αδελφό της, ενώ ήταν έφηβος.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στους πολιτικούς και πανεπιστημιακούς κύκλους της Γαλλίας.
Ο Ολιβιέ Ντιαμέλ είναι γιός του Ζακ Ντιαμέλ, πρώην υπουργού του Πομπιντού, εξαιρετικά διάσημος και μεγάλη προσωπικότητα στη Γαλλία, και δεν έχει προς το παρόν απαντήσει στις κατηγορίες. Είναι επίσης σχολιαστής στο ραδιόφωνο Europe 1 και στο κανάλι LCI.

Ο Ολιβιέ Ντιαμέλ συνομιλεί με τον Στρος Καν

Παραιτήθηκε και απολύθηκε από όλες τις θέσεις του
Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Le Monde o Ντιαμέλ απάντησε ότι δεν είχε τίποτα να δηλώσει για το θέμα. «Δεν έχω κάτι να σχολιάσω», δήλωσε επίσης στο περιοδικό Nouvel Observateur. Σε ένα τουίτ, ωστόσο, ο Ολιβιέ Ντιαμέλ ανακοίνωσε την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ότι παραιτείται από την θέση του προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος Πολιτικών Επιστημών (FNSP).

Το Ιδρυμα FNSP, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις μεγάλες στρατηγικές κατευθύνσεις, καθώς και για την οικονομική διαχείριση της διάσημης σχολής Sciences Po, και ο διευθυντής του Ιδρύματος, Frédéric Mion, δήλωσαν ότι σοκαρίστηκαν με τις φρικτές αποκαλύψεις. Την ίδια ώρα, το κανάλι LCI ανακοίνωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ο Ολιβιέ Ντιαμέλ απομακρύνεται από τη θέση του. «Απομακρύνεται επίσης από την παρουσίαση της ραδιοφωνικής εκπομπής του», ανακοίνωσε η Europe 1, στο σάιτ της.

Τα παιδιά του Μπερνάρ Κουσνέρ
Η Καμίγ Κουσνέρ και ο αδελφός της (τον οποίο αποκαλεί «Βικτόρ» στο βιβλίο της για να τον προστατεύσει από την αρρωστημένη περιέργεια) είναι παιδιά του διάσημου πρώην υπουργού της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ ( είναι ο διάσημος συνιδρυτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου, μεσολαβητής στο Κόσοβο) και της καθηγήτριας Νομικής Εβελίν Πιζιέ (πέθανε το 2017), αδελφής της πολύ διάσημης ηθοποιού της νουβέλ βάγκ Μαρί-Φρανς Πιζιέ. Η Εβελίν Πιζιέ γνώρισε τον Ολιβιέ Ντιαμέλ στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν χώρισε με τον Μπερνάρ Κουσνέρ. Όταν μπήκε στην οικογένεια ο Ολιβιέ Ντιαμέλ, τα παιδιά τον θαύμαζαν. Ωστόσο, όταν πέθαναν οι γονείς της, η Εβελίν Πιζιέ έγινε αλκοολική. Στο βιβλίο la Familia grande, η Καμίγ Κουσνέρ αποκαλύπτει ότι τότε ήταν που άρχισε ο Ολιβιέ Ντιαμέλ τις νυχτερινές επισκέψεις στο δωμάτιο του αδελφού της, που ήταν 13 ετών.

Η μητέρα προστάτευσε τον βιαστή σύζυγό της

Με συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Monde, η Καμίγ Κουσνέρ (45 ετών, καθηγήτρια Νομικής) σπάει τη σιωπή που κράτησε τόσα χρόνια. «Σε όλη αυτή την περίοδο δεν σιωπούσα, αλλά προστάτευα τον αδελφό μου. Επειδή αντιμετωπίζαμε τον αλκοολισμό της μητέρας μας, ο πατριός μας Ολιβιέ Ντιαμέλ οργάνωνε τις διακοπές μας, μας πήγαινε στον κινηματογράφο, με βοήθησε στις νομικές μου σπουδές».
Επρεπε να περάσουν είκοσι χρόνια για να αποκαλύψουν τα δίδυμα αδέλφια στον μεγάλο αδελφό και στη μητέρα τους Εβελίν Πιζιέ τι είχε συμβεί. Η Εβελίν Πιζιέ αναστατώθηκε, αλλά …αποφάσισε να προστατεύσει τον σύζυγό της Ολιβιέ Ντιαμέλ. Σύμφωνα με την κόρη της Καμίγ Κουσνέρ προσπάθησε μάλιστα να ελαχιστοποιήσει τη σημασία του βιασμού από τον σύζυγό της: «Ε, μόνο στοματικός έρωτας είναι». Τον δικαιολογούσε λέγοντας «κι εκείνος λυπάται ειλικρινά να ξέρεις» ή κατηγορούσε την κόρη της, Καμίγ γιατί δεν της τα αποκάλυψε νωρίτερα.

«Στην αιμομιξία, συμβαίνει πάντα το ίδιο πράγμα: αντιστρέφονται οι ρόλοι, τα θύματα γίνονται ένοχοι και οι ένοχοι γίνονται θύματα», δηλώνει η Καμίγ Κουσνέρ στο περιοδικό l’Obs. «Είναι το θέμα της σιωπής και η μητέρα μου το χρησιμοποίησε αυτό. Με κατηγόρησε ότι την πρόδωσα γιατί δεν της μίλησα νωρίτερα. Ότι εγώ ήμουν υπεύθυνη να προστατεύω τον αδελφό μου. Σύμφωνα με τη μητέρα μου εγώ ήμουν υπεύθυνη για όλα».

Ο Κουσνέρ θέλησε «να του σπάσει τα μούτρα»

Στο μεταξύ η οικογένεια διαλύθηκε. Οι αδελφές Πιζιέ μάλωσαν μεταξύ τους, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους. Ο «Βικτόρ» μίλησε τελικά στον πατέρα του Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος θέλησε «να σπάσει τα μούτρα» στον Ολιβιέ Ντιαμέλ, αλλά δέχτηκε τελικά, μετά την επιμονή του γιού του, να μη μιλήσει. Φίλοι της οικογένειας έμαθαν τα καθέκαστα. Κάποιοι απομακρύνθηκαν από τον Ολιβιέ Ντιαμέλ, άλλοι όχι.

«Ένα βαρύ μυστικό που βάραινε πάνω μας, εδώ και καιρό, ευτυχώς αποκαλύπτεται. Θαυμάζω το κουράγιο της κόρης μου Καμίγ», σχολίασε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η δικηγόρος του Maryline Lugosi, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.

«Η αιμομιξία βρίσκεται παντού, δεν έχει πολιτικό χρώμα. Μπορεί να βρίσκεται στη δεξιά και στην αριστερά» δηλώνει η Καμίγ Κουσνέρ για τον σοσιαλιστή Ολιβιέ Ντιαμέλ που προέρχεται από τη γενιά του Μάη του ΄68.

Η Καμίγ Κουσνέρ είπε την αλήθεια στα παιδιά της

Η Καμίγ Κουσνέρ αποφάσισε να γράψει όλη την αλήθεια μετά τον θάνατο της μητέρας της, το 2017.«Επέλεξα να γράψω γιατί δεν μπορούσα πλέον να σιωπώ. Πριν από ένα χρόνο εξήγησα και στα παιδιά μου τι είχε συμβεί. Είχα ανάγκη να τους εξηγήσω ότι δεν θα μέναμε φυλακισμένοι στη σιωπή». Ο δίδυμος αδελφός της «Βικτόρ» δέχτηκε τελικά να γράψει η αδελφή του την ιστορία του και διάβασε το χειρόγραφο, πριν εκδοθεί. «Μου είπε, ναι, μίλησε για μένα».

«Σε αγαπώ παρ’όλα αυτά, μαμά», καταλήγει στο βιβλίο της η Καμίγ Κουσνέρ. Πριν από τρία χρόνια απόθεσε ένα λουλούδι στο φέρετρο της μητέρας της. Και στον οικογενειακό τάφο των Ντιαμέλ, όπου η μητέρα της είναι θαμμένη, η Καμίγ ρίχνει σήμερα αυτό το βιβλίο, μια κάθαρση, μια βόμβα, γράφει η Le Monde.

Back to top button