ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοκ στις ΗΠΑ! Εμφανίστηκαν γιγάντιες σαύρες, που τρώνε μέχρι και κροκόδειλους! (Βίντεο)

Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί δύο πρωτόγνωρες επιθέσεις από ζώα, πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκαν σφήκες-«δολοφόνοι», από την Ασία, ενώ τώρα την εμφανίστηκαν και τεράστιες ασπρόμαυρες σαύρες.

Στη χώρα, που αυτή τη στιγμή πλήττεται στο μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τις υπόλοιπες του κόσμου από την πανδημία του κορωνοϊού, έφτασαν αρχικά οι σφήκες – «δολοφόνοι», καταστρέφοντας τα μελίσσια, και λίγο αργότερα ένα είδος μεγάλης σαύρας, συγκεκριμένα το είδος tegus, το οποίο καταβροχθίζει από σκουπίδια σε κατοικημένες περιοχές μέχρι μικρούς αλιγάτορες και χελώνες.

Οι σαύρες εντοπίστηκαν τη Νότια Αμερική και από εκει άρχισαν να εξαπλώνονται.

Οι Αρχές της Τζόρτζια έχουν ενημερώσει τους κατοίκους να ελέγξουν τους κήπους τους και εάν βρουν αυγά σαύρας να ειδοποιήσουν αμέσως την αστυνομία.

Το συγκεκριμένο είδος, πάντως, δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο.

Το ασπρόμαυρο tegu είναι εγγενές στη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, ενώ εικάζεται ότι εμφανίστηκε στις ΗΠΑ από το εμπόριο εξωτικών κατοικίδιων ζώων.

«Τρώνε σχεδόν οτιδήποτε θέλουν. Φυτά και ζώα. Ένα από τα αγαπημένα τους φαγητό είναι αυγά από ζώα που φωλιάζουν στο έδαφος, όπως χελώνες και αλιγάτορες» λένε οι ερπετολόγοι της περιοχής.

Back to top button