COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ: Αυτό το γεύμα αν δεν μαγειρευτεί σωστά προκαλεί παράλυση και μετά τον θάνατο! (Βίντεο)

Γευσιγνώστες ρισκάρουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, δοκιμάζοντας ένα πιάτο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο.
Τι θα κάνατε αν σας έλεγαν ότι ένα πιάτο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο εάν δεν έχει μαγειρευτεί σωστά; Κάποιοι γευσιγνώστες μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο πιάτο που θεωρείται πιο δηλητηριώδες ακόμα και από το κυάνιο.

Οι σεφ που προετοιμάζουν το προσωπικό τους γι αυτό το πιάτο, πρέπει να το εκπαιδεύσουν τουλάχιστον τρία χρόνια, έτσι ώστε να επιτρέψουν σε κάποιο νέο να το μαγειρέψει. Παρά τις συστάσεις για την επικινδυνότητα του πιάτου, υπάρχουν καλοφαγάδες που είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν αψηφώντας το ρίσκο.

Η κατανάλωση του ψαριού ελέγχεται από την ιαπωνική νομοθεσία και μόνο εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι σεφ μπορούν να προετοιμάσουν το πιάτο αυτό. Για την προετοιμασία του χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο μαχαίρι που ονομάζεται «fugu hiki», το οποίο φυλάσσεται σε μέρος ξεχωριστό από τα υπόλοιπα εργαλεία της κουζίνας για να μην ακουμπήσει πουθενά και αποστειρώνεται πριν από τη χρήση του.

Το ψάρι Fugu τρώγεται σαν sashimi (ωμό ψάρι σε κομμάτια) σαν chiri nabe (ιαπωνικό πιάτο ψαριού σε κατσαρόλα), ψητό, τηγανητό ή ακόμα και σαν σαλάτα «yubiki» σε κάποια μέρη όπου περιέχεται το δέρμα του ψαριού.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Back to top button