COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Το αρρωστημένο πάθος και η ζήλια Αλβανού για 22χρονη Ελληνίδα τον οδήγησαν σε φρικτή επίθεση κατά του αντίζηλού του

Το ερωτικό πάθος και η ζήλια Αλβανού μηχανικού μοτοσικλετών και οδηγού-αναβάτη αγώνων μοτοσικλετών, για μια 22χρονη Ελληνίδα του θάμπωσε το μυαλό όταν διαλύθηκε η σχέση τους και μόλις πληροφορήθηκε ότι η γυναίκα της ζωής του σύναψε σχέσεις με άλλον, οργάνωσε «σχέδιο εξόντωσης» του αντικαταστάτη του, σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα, μετά από ανηλεή ξυλοδαρμό, να κινείται πλέον με αναπηρικό καροτσάκι…

Ο μακρυμάλλης αλλοδαπός -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις δικαστική απόφαση- ονόματι Μ., εργαζόταν αρχικά στον Πειραιά σε συνεργείο επισκευής μοτοσυκλετών και στη συνέχεια άνοιξε δικό του συνεργείο, ενώ συμμετείχε σε αγώνες μοτοσικλετών. Παράλληλα, είχε ερωτική σχέση με την 22χρονη Μ.Κ., αλλά η σχέση αυτή διακόπηκε. Όταν πληροφορήθηκε ότι η πρώην φίλη του είχε συνάψει σχέση με τον Π.Ο., άρχισε να τις τηλεφωνεί και να την βρίζει.

Δέκα μέρες αφού η 22χρόνη σύναψε σχέσεις με τον Π.Ο., είχε πάει ένα βράδυ του Μαρτίου του 2005 με το νέο σύντροφό της στο ισόγειο διαμέρισμα ενός φιλικού ζευγαριού στην Αθήνα για φαγητό. Γύρω στα μεσάνυχτα ο αλλοδαπός άρχισε να παίρνει στο τηλέφωνο τον Π.Ο., να τον βρίζει και να τον απειλεί, ενώ του είπε «βγες έξω, να σε δω». Κάποια στιγμή ο Π.Ο. βγήκε έξω από το διαμέρισμα μόνος του, αφήνοντας ανοικτή, την κεντρική πόρτα εισόδου του διαμερίσματος.

Πριν προλάβει να καταλάβει οτιδήποτε, ο «πρώην» του επιτέθηκε μαζί με δυο άλλους και μ’ ένα μεγάλο σιδερένιο λοστό άρχισε να τον χτυπάει σε διάφορα σημεία του σώματός του. Οι υπόλοιποι οι οποίοι ήταν μέσα στο διαμέρισμα δεν μπορούσαν να βγουν, καθώς ένας από τους τρεις κρατούσε την πόρτα από την έξω πλευρά, έτσι ώστε να μην μπορεί να ανοίξει.

Όπως περιγράφεται στην αρεοπαγιτική απόφαση «αφού τον έριξαν κάτω τον χτυπούσαν στο κεφάλι με τα χέρια, με τα πόδια και με ένα μεγάλο σιδερένιο λοστό, που είχαν μαζί τους, ο οποίος άλλαζε χέρια και τον χτυπούσαν και οι τρεις άνδρες».

Τον άφησαν αιμόφυρτο στο πάτωμα και έφυγαν, ενώ εκείνος απήγαγε την πρώην φιλενάδα του, έτσι ώστε να μην καταθέσει στην ΕΛΑΣ, δίνοντας στοιχεία για τους δράστες και για το περιστατικό.

Ο ξυλοκοπηθείς -που είχε μάλιστα υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις- μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό. Εκεί διασωληνώθηκε, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν «γενικευμένο εγκεφαλικό οίδημα, μικρό κάταγμα κροταφικού και κεφαλαιοματώματος, συλλογή (ορ) ιγμορείου – αιμοιγμορείου, ωτορρογία και κατά την διάρκεια της νοσηλείας του στη ΜΕΘ, σε επανειλημμένες απόπειρες, αποσωλήνωσης, εμφάνιζε έντονα συγχυτικοδιεργετικά φαινόμενα», ενώ ένα μήνα μετά αποσωληνώθηκε.

Από το νοσοκομείο εξήλθε σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ «δεν είχε αίσθηση του χώρου, δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, διότι δεν είχε ισορροπία, είχε πτώση της ακοής από το ένα αυτί σε ποσοστό 50%, δεν μπορούσε να σηκώσει το χέρι του και να περπατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο ερωτευμένος δράστης εντοπίστηκε από την Αστυνομία περίπου τρία χρόνια μετά το επεισόδιο. Πριν την δίκη του, όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, απειλούσε τους μάρτυρες να μην καταθέσουν την αλήθεια σχετικά με το περιστατικό, ενώ κάποιοι άλλοι μάρτυρες, στην δίκη έδιναν αόριστες απαντήσεις ή δήλωναν ότι δεν ενθυμούνται λόγω της παρόδου μεγάλου διαστήματος. Παρουσίαζαν οι μάρτυρες φαινόμενα «απροθυμίας λόγω φόβου», όπως αναφέρει η αρεοπαγιτική απόφαση.

Ενδεικτικά μάρτυρας ανέφερε: «Φοβάμαι, γιατί ό,τι έκαναν στον Π., μπορεί να το κάνουν και σε μένα, μπορεί για εκδίκηση να έρθουν να χτυπήσουν και εμάς, έχω δύο παιδιά».

Πάντως, ενώ εκκρεμούσε η δίκη του και αφού είχαν παρέλθει τέσσερα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, παντρεύτηκε άλλη γυναίκα και απέκτησε μια κόρη και ένα γιο.

Καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε κάθειρξη 10 ετών για κακουργηματική απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με τους δικαστές, «ο κατηγορούμενος κινούμενος από ερωτική ζήλια οργάνωσε σχέδιο εξόντωσης του Π.Ο.». Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι «οι τρεις δράστες, εγκατέλειψαν τον παθόντα, που κείτονταν σοβαρά τραυματισμένος στο δάπεδο, ο οποίος δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και από τα αυτιά του έτρεχαν αίματα, δίχως να του παράσχουν κάποια βοήθεια, με μοναδικό στόχο να εξαφανισθούν γρήγορα και να μην γίνουν αντιληπτοί από τρίτους».

Στην συνέχεια ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση για έλλειψη της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά απορρίφθηκε το αίτημά του ως αβάσιμο.

Αντίθετα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο ΜΟΔ, καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει μικρότερες ποινές για το επίμαχο αδίκημα. Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι πρέπει να διαγραφεί η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 έτη που του επιβλήθηκε, καθόσον η εν λόγω ποινή έχει πλέον καταργηθεί με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Back to top button