COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκαριστικό! Ο Τουρκικός Στρατός ‘εκπαιδεύει’ μικρά παιδιά, για να γίνουν ‘μηχανές πολέμου’ και μισθοφόροι! Αυτός είναι ο ‘Ευρωπαίος’ Ερντογάν!


Η χρησιμοποίηση παιδιών ως στρατιωτών στις μάχες και τις επιχειρήσεις είναι έγκλημα πολέμου. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης διαθέτει πολύ σημαντικούς πόρους για την αντιμετώπιση του φαινομένου της στρατολόγησης παιδιών στην Αφρική.

Πολύ περισσότερους πόρους διαθέτουν άλλοι διεθνείς οργανισμοί για την περίθαλψη και την επανένταξη αυτών των παιδιών, τα οποία μετατρέπονται σε αδίστακτες πολεμικές μηχανές, χωρίς αναστολές, ηθικές ή άλλες, ικανά ως εκ τούτου για την διάπραξη των πλέον αποτρόπαιων και ειδεχθών εγκλημάτων.

Το ποσοστό των ανηλίκων ανέρχεται περίπου στο 4% της δύναμης των ανταρτών, ενώ το ποσοστό των μαχητών ηλικίας 18-20 ετών ανέρχεται σε 7,85%

Δεν είναι όμως μόνον οι άτακτοι Αφρικανοί πολέμαρχοι που διαπράττουν αυτό το έγκλημα. Το ίδιο ακριβώς πράττει και μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία, μάλιστα, όπως υποστηρίζει ανήκει στην Ευρώπη και θέλει να γίνει μέλος της. Πρόκειται φυσικά για την Τουρκία.

Το κάνει στην μεσανατολική Συρία, όπως αποδεικνύεται. Μπορεί ανάμεσα στους μισθοφόρους που προώθησε προς το Αζερμπαϊτζάν και την Λιβύη να συμπεριλαμβάνονται και παιδιά-στρατιώτες. Τα πεδία άλλωστε στα οποία εμπλέκεται η Τουρκία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ακόμη χειρότερα, ουδείς αποκλείει αυτά τα αδίστακτα εγκληματικά στοιχεία να είναι οι περίφημοι «ασυνόδευτοι ανήλικοι» που παρεισφρέουν στην χώρα μας με τα καραβάνια των παρανόμων και ανεξέλεγκτων μεταναστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», την αποκάλυψη του εγκλήματος που διαπράττει το καθεστώς Ερντογάν έκανε ο Υνάλ Τσεβικόζ, αντιπρόεδρος του αντιπολιτευομένου Ρεπουμπλικανικού (κεμαλικού) κόμματος, ο οποίος μάλιστα έδωσε και στοιχεία. «Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που παρέχουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στον Εθνικό Συριακό Στρατό (δηλαδή στους Τουρκμένους και άλλους αντάρτες που μάχονται κατά του Άσαντ) εκπαιδεύονται στην χρήση όπλων και ανήλικοι κάτω των 18 ετών», δήλωσε ο Τσεβικόζ ο οποίος αποκάλυψε ότι το ποσοστό των ανηλίκων ανέρχεται περίπου στο 4% της δύναμης των ανταρτών, ενώ το ποσοστό των μαχητών ηλικίας 18-20 ετών ανέρχεται σε 7,85%.

Να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο οποίος προβαίνει στις αποκαλύψεις δεν είναι κάποιος τυχαίος πολιτευόμενος. Υπηρέτησε επί πολλά χρόνια στο διπλωματικό σώμα και έφθασε να είναι Πρέσβης της Τουρκίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την περίοδο 2010-2014. Νωρίτερα και συγκεκριμένα από το 2001 έως το 2004 είχε υπηρετήσει ως Πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ στην συνέχεια υπήρξε ο πρωτεργάτης της «ομαλοποιήσεως» των σχέσεων της Τουρκίας με την Αρμενία συντάσσοντας τα σχετικά πρωτόκολλα τα οποία υπεγράφησαν στην Ζυρίχη τον Οκτώβριο του 2009.

Είναι δηλαδή αυτός ο οποίος έριχνε «στάχτη στα μάτια» των Αρμενίων, ενώ το Αζερμπαϊτζάν άρχιζε να προετοιμάζεται για αυτό που είδαμε να συντελείται τις προηγούμενες εβδομάδες. Είναι δηλαδή ένας άνθρωπος πολύ βαθειά χωμένος στις σκοτεινές ατραπούς στις οποίες το τουρκικό κράτος απεργάζεται τα σχέδιά του. Συνεπώς ξέρει τι λέει. Η ακρίβεια των αποκαλύψεών του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Το γεγονός ότι μετά την συνταξιοδότησή του εντάχθηκε στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, επιβεβαιώνει απλώς τις κεμαλικές καταβολές του, οι οποίες δεν είναι λιγότερο επεκτατικές ούτε λιγότερο μεγαλοϊδεατικές από αυτές του Ερντογάν. Είναι απλώς λιγότερο ισλαμικές και περισσότερο κοσμικές. Για αυτό και ίσως τον ξενίζουν πρακτικές εκπαίδευσης ανηλίκων στα όπλα, που μπορεί να εκθέσουν την χώρα του για ένα ακόμη έγκλημα πολέμου.

 

Φωτο αρχείου

Back to top button