Σοκολατένια γλυπτά υψηλής αισθητικής, με ξεκάθαρες επιρροές από το καλλιτεχνικό ρεύμα του Art Deco, κλέβουν την παράσταση στην έκθεση «Bel’Oeuf» που φιλοξενείται σε κεντρικό ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη παρουσίαση του Art Deco στη Διεθνή Έκθεση Μοντέρνας Διακοσμητικής και Βιομηχανικής Τέχνης του Παρισιού το 1925. Οι δημιουργίες που εκτίθενται αποτίνουν φόρο τιμής στη γεωμετρική καθαρότητα και τη διακοσμητική πολυτέλεια του κινήματος.
Διακεκριμένοι Βέλγοι σοκολατοποιοί –ανάμεσά τους ο παγκοσμίου φήμης Pierre Marcolini, ο έμπειρος Marc Ducobu και η ανερχόμενη Louise Henriques από τη Namur– παρουσιάζουν εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά, σχεδιασμένα με γραμμές και μοτίβα χαρακτηριστικά του Art Deco.
Τα γλυπτά φιλοξενούνται στην αίθουσα Ambassadeur του Hotel Amigo και αναδεικνύουν την ιδανική συνύπαρξη της γαστρονομικής τέχνης με την εικαστική δημιουργία. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να θαυμάσουν την τέχνη της βελγικής σοκολατοποιίας σε έναν εντελώς διαφορετικό, «καλλιτεχνικό» καμβά.
Η έκθεση, που προέκυψε από τη συνεργασία του Marc Ducobu, του Hotel Amigo, του δήμου Βρυξελλών και της σοκολατοποιίας Valrhona, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις των σοκολατένιων αυγών θα διατεθούν στο ίδρυμα Saint-Pierre.
Οι πόρτες της έκθεσης θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 21 Απριλίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα