COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Σώθηκαν από τον κορωνοϊό ο μεγαλοεπιχειρηματίας Βασίλης Θεοχαράκης και η σύζυγός του Μαρίνα! Έδωσαν σκληρή μάχη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»!
Μετά από σκληρή μάχη επιβίωσης, που έδωσαν με τον κορωνοϊό, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κατόρθωσαν να θεραπευτούν και να πάρουν εξιτήριο, δύο από τα δυο πιό γνωστά πρόσωπα της Αθηναϊκής κοινωνίας, με πολυσχιδή δραστηριότητα, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στο χώρο των τεχνών.

Χορηγούμενο

Πρόκειται για τον γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία Βασίλη Θεοχαράκη και την ιδιαίτερα αγαπητή σύζυγό του Μαρίνα. Και οι δύο προσεβλήθησαν από τον κορωνοϊό στην πασίγνωστη πλέον κοινωνική σύναξη στο «Blue Pine», στην Κηφισιά, όπου κόλλησαν τον ιό και πολλοί ακόμη γνωστοί Αθηναίοι, από το χώρο της Οικονομίας, των Πανεπιστημίων και των ΜΜΕ.

Το πολύ ευχάριστο νέο είναι ότι αυτοί οι δύο πολύ αξιόλογοι άνθρωποι (και το ίδιο ευχόμαστε να συμβεί με όλους, επωνύμους και ανωνύμους!) βγήκαν νικητές από την μάχη αυτή και τώρα ξεκουράζονται στο σπίτι τους, στα «ορεινά» της Φιλοθέης, αλλά και στο θαυμάσιο παραθαλάσσιο εξοχικό, που διατηρούν, στα Νότια της Αθήνας.

Χορηγούμενο

Η μάχη δεν ήταν εύκολη! Αλλά και οι δυό τους είναι βαθύτατα ευγνώμονες προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Σωτηρία», που στάθηκε ολόψυχα κοντά τους και τους βοήθησε να βγούν νικητές σε αυτό τον αγώνα ζωής και θανάτου.

Το ζεύγος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη δεν είναι μόνον γνωστό για τη μεγάλη δραστηριότητά του στο χώρο των επιχειρήσεων, αλλά έχουν αναπτύξει παράλληλα και μεγάλη φιλότεχνη δραστηριότητα.

Έχουν δημιουργήσει το ομώνυμο Ίδρυμα προστασίας των Καλών Τεχνών αναπαλαιώνοντας και αναδεικνύοντας ένα από τα ωραία, παραδοσιακά, κτίρια της Αθήνας, που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Βουλής. Εκεί φιλοξενούνται πολλές εκθέσεις (ζωγραφικής, γλυπτικής κλπ.) Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ διοργανώνονται και διάφορα πολιτιστικά δρώμενα εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Εμείς, από την πλευρά μας, τους ευχόμαστε να είναι “σιδερένιοι”, να απολαμβάνουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αλλά και τα πλούσια αγαθά που τους έδωσε ο Θεός και περιμένουμε να χειροκροτήσουμε τις μεγάλες δωρεές που θα κάνουν προς τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στα οποία νοσηλεύτηκαν και κέρδισαν τη μάχη της ζωής, ώστε να συμβάλουν και αυτοί -στο μέτρο των δυνάμεών τους- στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δίδοντας παράλληλα και το παράδειγμα και σε άλλα μέλη της κοινωνικής και επιχειρηματικής ελίτ, ώστε να πράξουν το ίδιο!

Χορηγούμενο

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Θεοχαράκη θεωρείται ότι πρόσκειται παραδοσιακά στην Κεντροδεξιά. Μάλιστα, ο ένας ανιψιός του Βασίλη Θεοχαράκη, ο Τάκης Θεοχαράκης, που έχει ενεργό ρόλο στον κλάδο των επιχειρήσεων του αυτοκινήτου έχει παντρευτεί την πολιτικό μηχανικό Νάντια Νικητέα (αδελφή του καθηγητή ιατρικής Νίκου Νικητέα, συζύγου της δημοσιογράφου Όλγας Τρέμη), η οποία προέρχεται από παραδοσιακό φιλο-Σαμαρικό σόι της Μεσσηνίας.

Χορηγούμενο

Ωστόσο, η οικογένεια έχει και την “Αρίστερή της πλευρά”. Ο άλλος ανιψιός του Βασίλη Θεοχαράκη, ο Νίκος Θεοχαράκης, είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε από τα νιάτα του γνωστός Μαρξιστής, ο οποίος ανήκει σήμερα στο στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, τοποθετήθηκε ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Υπ. Οικονομικών, με υπουργό τον Γιάννη Βαρουφάκη. Ενώ στη συνέχεια -και όταν ο Αλ. Τσίπρας συμβιβάστηκε με το Βερολίνο και τα Μνημόνια και έκανε το δημοψήφισμα και τις επόμενες εκλογές- απομακρύνθηκε από το Υπουργείο (προφανώς, τον θεώρησαν πολύ αριστερό για την δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ) και τοποθετήθηκε στην τιμητική θέση του Προέδρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Back to top button