COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σουτζουκάκια σμυρνέικα πεντανόστιμα και έτοιμα σε λίγα λεπτά

Τα Σουτζουκάκια Σμυρνέικα είναι μία παραδοσιακή συνταγή που έρχεται από τη Σμύρνη και έχει ελληνικές και τούρκικες ρίζες.

Τα σουτζουκάκια μοιάζουν πολύ με κεφτεδάκια αλλά έχουν περισσότερα μπαχαρικά και έχουν οβάλ σχήμα. Είναι τόσο αρωματικά, γεμάτα γεύση και μαγειρεμένα σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να τα προετοιμάσετε και να ψηθούν, αλλά πιστέψτε με, το τελικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και θα εντυπωσιάσει όλους.

Υλικά (για 4 μερίδες):
1/2 κιμά βοδινό (άπαχο)
4 φρυγανιές (μουσκεμένες σε νερό)
1 αυγό
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
Κύμινο
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα χρειαζόμαστε:
Ένα κουτί ντομάτα κον κασέ ή ώριμη ντομάτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, αλάτι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και στη συνέχεια τα πλάθουμε σε σχήμα χουρμά και τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σάλτσα: Αφού βάλουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα (εκτός από το κρασί), τα αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το κρασί και τα σουτζουκάκια που έχουμε ήδη ψήσει. Τα αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα για άλλα 10 λεπτά.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να τα ψήσουμε όλα μαζί στο φούρνο για 10-15 λεπτά και το πιάτο μας είναι έτοιμο!

Back to top button