COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Σουβλακια απο χρυσάφι σε Μυκονο, Σαντορινη και Πάρο! Σε λίγο θα βλεπουμε τα νησια μας μόνο με τα κυάλια γιατί, δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε εκει ούτε ένα καφέ! Αυτή ειναι η ανάπτυξη κύριε Μητσοτακη;

Τον τελευταίο καιρο γίνεται μεγάλη κουβέντα για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, αλλα οι υπουργοί του Κυριακου Μητσοτακη που κομπάζουν για το θεμα, παραλείπουν να πουν οτι αν η ανάπτυξη δεν διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία, τότε λίγη σημασία εχουν τα νουμερα που την καταγράφουν μια και αφορά μόνο στους ολίγους!

Τρανό παράδειγμα η εκτίναξη της τουριστικής κίνησης στα λεγόμενα κοσμοπολίτικα νησια μας, οπως η Μυκονος, η Σαντορινη και η Παρος. Οι τζίροι, που γίνονται απο τις μεγάλες επιχειρήσεις ειναι τεράστιοι απο ορισμένους μεγάλους επιχειρηματιες, απο κοντά ακολουθούν και κάποιοι μικρομεσαίοι και απο εκει και πέρα το χάος!

Για τον Έλληνα πολίτη όλο κια περισσότερα νησια γίνονται απαγορευμένες ζώνες αφού η αγοραστική του δυναμη εχει πέσει στα Τάρταρα!

Καμαρωστε τιμές, που αποκαλύπτει σημερα το europost.gr, μετά απο έρευνα που έκανε στις Κυκλάδες, οι τιμές που έχει φτάσει να πωλείται ένα απλό τυλιχτό σουβλάκι στα στενά της χώρας της Μυκόνου, όπου για να φάει κανείς μια πίτα με γύρο πρέπει να πληρώσει από 9,40 έως και 15 ευρώ!

Όπως αναφέρει, ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου: «Μια πίτα με γύρο χοιρινό είναι στα 9,40 ευρώ και με καλαμάκι επίσης. Έχουμε τα σπέσιαλ τυλιχτά που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι που είναι στα 13,90 ευρώ ή με γύρο και ένα κεμπάπ μέσα που είναι στα 14,90».

«Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό είναι στα 17,50 ευρώ. Έχουμε και κάποιες σπέσιαλ που περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι που είναι στα 19,90 ευρώ. Αν θα θέλατε κάποια μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα είναι στα 24,5 ευρώ ας πούμε η πιο σπέσιαλ».

Στη Σαντορίνη οι αντίστοιχες τιμές είναι:

  • Τυλιχτό 6,50 ευρώ
  • Μερίδα από 16 ευρώ

Στην Πάρο

  • Τυλιχτά 5,50 ευρώ
  • Μερίδα από 14 ευρώ

«Τώρα το τελευταίο δεκαήμερο έχουν ξανανέβει οι τιμές στα κρέατα ο κόσμος είναι σοκαρισμένος» αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου.

«Ένα σουβλατζίδικο νοικιάζεται με 4.000 ευρώ και με αέρα 150.000 ευρώ»

Μιλώντας στο MEGA και στο Live News, ο Πέτρος Νάζος, δημοσιογράφος του Mykonos Live TV, ανέφερε: «Η αλήθεια είναι στη μέση. Πράγματι τα μαγαζιά της χώρας που έχουν δώσει πάρα πολλά λεφτά σε αέρα και σε ενοίκιο, δηλαδή ένα μικρό σουβλατίζιδικο νοικιάζεται 4.000 και ο ιδιοκτήτης έχει δώσει 150.000 ευρώ αέρα, δεν μπορεί να είναι προσιτό το σουβλάκι. Τα σπίτια για το προσωπικό έφτασαν τα 15.000 ευρώ.

Δεν μπορούσε να βρει ψήστη σουβλατζίδικο που έδινε 3.600 ευρώ. Αν βγεις πιο έξω από τη χώρα θα βρεις πολύ προσιτά σουβλατζίδικα. Είναι ένα πολύ ακριβό νησί».

Back to top button