ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς περιττές θερμίδες έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ!

Advertisement

Στις μέρες που ζούμε δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε έτοιμη τροφή κι έτσι το μαγείρεμα έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς ασχολίες της εποχής! Το “μένουμε στο σπίτι” έχει και κάποια καλά…

Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή για την πιο εύκολη σπανακοτυρόπιτα!

 

Υλικά
50 λεπτά
2 φύλλα ζύμης (σφολιάτα ή κουρού)
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
400 γρ. τυρί Ροδόπη τριμμένο
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κούπες τυρί τσένταρ σε κύβους

Advertisement

 

Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Απλώστε το ένα φύλλο σε ένα γυάλινο πυρέξ και πιέστε το καλά να κολλήσει στον πάτο.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και όλα τα τυριά μας και ρίξτε το μείγμα στο πιρέξ, πάνω στο φύλλο. Απλώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο, ψεκάσετε με λίγο λάδι και κλείστε καλά τις άκρες.
Βήμα 3
Ψήστε την πίτα στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Αφήστε την να σταθεί για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόψτε την.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button