COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς περιττές θερμίδες έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ!

Στις μέρες που ζούμε δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε έτοιμη τροφή κι έτσι το μαγείρεμα έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς ασχολίες της εποχής! Το “μένουμε στο σπίτι” έχει και κάποια καλά…

Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή για την πιο εύκολη σπανακοτυρόπιτα!

 

Υλικά
50 λεπτά
2 φύλλα ζύμης (σφολιάτα ή κουρού)
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
400 γρ. τυρί Ροδόπη τριμμένο
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κούπες τυρί τσένταρ σε κύβους

 

Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Απλώστε το ένα φύλλο σε ένα γυάλινο πυρέξ και πιέστε το καλά να κολλήσει στον πάτο.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και όλα τα τυριά μας και ρίξτε το μείγμα στο πιρέξ, πάνω στο φύλλο. Απλώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο, ψεκάσετε με λίγο λάδι και κλείστε καλά τις άκρες.
Βήμα 3
Ψήστε την πίτα στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Αφήστε την να σταθεί για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόψτε την.

Back to top button