ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπανακοτυρόπιτα με πράσο για περισσότερο άρωμα και γεύση

Advertisement

Σπανακόπιτα για μεσημεριανό σήμερα με άρωμα Ελλάδας η συνταγή μας που θα την βρες σε κάθε νοικοκυριό, είτε είναι χειροποίητη, είτε έτοιμη.

Πίτα που όλοι μας αγαπάμε και σίγουρα μεγαλώνοντας εκτιμούμε περισσότερο τα οφέλη της!

 

Υλικά

για τη γέμιση
1,5 κιλό σπανάκι
3-4 πράσα
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
και αν θέλετε δυόσμο
2 – 3 αυγά
500γρ. φέτα
6 φύλλα

Advertisement

για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο για πίτα
ένα φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
2 κ.γλ. κοφτά αλάτι
νερό όσο σηκώσει
έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα
3/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
ή 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 6 χωριάτικα σπιτικά φύλλα
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανοίγω τα φύλλα
ζεματάω το σπανάκι και το βάζω στην άκρη
τσιγαρίζω με ελαιόλαδο κρεμμύδια πράσα
και μετά προσθέτω άνηθο μαϊντανό
και όταν κρυώσει λίγο αυγά και φέτα
λαδώνω ένα ρηχό ταψί
στρώνω ένα φύλλο κάτω, αλείφοντας με λάδι
ρίχνω λίγο από τη γέμιση
ανοίγω τα υπόλοιπα φύλλα και επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
τυλίγω προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν
σκεπάζω την πίτα με το τελευταίο φύλλο (κάνουμε πιέτες)

Καλή επιτυχία!


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button