ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπιτικό σιρόπι φράουλας με ελάχιστα λιπαρά και 3 υλικά

Advertisement

Σιρόπι φράουλας:Το καλοκαίρι τα αρώματα και οι γεύσεις της φράουλας είναι στα καλύτερα τους. Πώς μπορούμε να κλείσουμε όλη αυτή τη φρεσκάδα σε ένα βάζο; Φτιάχνοντας πεντανόστιμο σιρόπι φράουλας. Με αυτή την απλή συνταγή δίνουμε γεύση στο απογευματινό γιαούρτι, γαρνίρουμε το τσιζκέηκ ή απλώς αλείφουμε ψωμί ή φρυγανιές για ένα γρήγορο, σπιτικό και φυσικά υγιεινό πρωϊνό.

 

 

Για το σιρόπι μας θα χρειαστούμε:

Advertisement

Φράουλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
Εσπεριδοειδή, όπως λεμόνι ή πορτοκάλι
Ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου ή ακόμη και μέλι
Πρώτα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.

 

Ρίχνουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό εσπεριδοειδών σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για δέκα με δεκαπέντε λεπτά ή απλώς μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι φράουλες.

Χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ για να κάνουμε πουρέ το μείγμα.

 

Advertisement

Το σιρόπι μας είναι έτοιμο και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για εφτά ημέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης: Λαχταριστό σπιτικό παγωτό φράουλας μόνο με 3 υλικά


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button