ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπιτικός χυμός ρόδι χωρίς μπλέντερ:Ο απόλυτος σύμμαχος της υγείας σας

Advertisement

Χυμός ρόδι: Η εποχή του ροδιού έφτασε και μαζί της άρχισε και η προετοιμασία των σπιτικών χυμών που θα μας κρατήσουν γερούς και υγιείς όλο τον χειμώνα.

Σπιτικός χυμός ρόδι χωρίς μπλέντερ:Ο απόλυτος σύμμαχος της υγείας σας

Έρευνες έχουν δείξει πως το ρόδι έχει ευεργετικές ιδιότητες οι οποίες βοηθούν τόσο στην πρόσληψη της αύξησης της αρτηριακής πίεσης, όσο και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της βιταμίνης C που περιέχει. Ακόμα, είναι αλήθεια πως τα ρόδια έχουν αποδειχθεί ευεργετικά στα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας εξ’ αιτίας του ελλαγικού οξέος που περιέχουν αλλά και των πολυφαινόλων που αποτελούν τα φυτοθρεπτικά συστατικά για την επούλωση των οστών.

Τι θα χρειαστούμε

Ρόδια
1-2 σακούλες με κλείσιμο ζιπ
1 πλάστη
1 κανάτα
1 σουρωτήρι
1 σπάτουλα

Πως θα το φτιάξουμε

Advertisement

Ανοίγουμε το ρόδι: κόβουμε μια φέτα από την πάνω και κάτω πλευρά, το χαράζουμε περιφερειακά σε 3-4 πλευρές, το αφήνουμε 10’ σε ένα μπολ με νερό που ίσα ίσα το καλύπτει, ανοίγουμε το ρόδι με ευκολία μέσα στο νερό και ξεχωρίζουμε τα σπόρια από τις φλούδες.
Αφού στραγγίσουμε τα σπόρια τα τοποθετούμε μέσα στη σακούλα και σφραγίζουμε το ζιπ.
Με τον πλάστη λιώνουμε τους σπόρους χωρίς όμως να τους συνθλίψουμε και γίνουν πολλά μικρά κομμάτια.
Εφαρμόζουμε το σουρωτήρι στην κανάτα και ρίχνουμε μέσα το εσωτερικό της σακούλας.
Με την σπάτουλα πατάμε ελαφρά τα εναπομείναντα σπόρια έτσι ώστε να στάξει στην κανάτα όσος χυμός έχει μείνει.Ο χυμός μας είναι έτοιμος.
Πως να τον συντηρήσουμε:

Συγκεντρώνουμε τον χυμό σε ένα μπουκάλι πετ και αφήνουμε ένα περιθώριο δέκα εκατοστών περίπου από το χείλος του μπουκαλιού. Ο φρεκοστημένος χυμός ρόδι μπορεί να αποθηκευτεί είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη. Μπορούμε να διατηρήσουμε τον χυμό μας στο ψυγείο έως και 10 μέρες και στην κατάψυξη αντίστοιχα έως και ένα χρόνο.

Tips:

Εάν ο χυμός μας φαίνεται στυφός, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού.

Καλό θα ήταν να ήταν να μην ξαναψύχουμε τον χυμό αφού τον βγάλουμε από την κατάψυξη γιαυτό τον αποθηκεύουμε σε μικρές ποσότητες.

Advertisement

Μπορούμε ακόμα να αποθηκεύσουμε τον χυμό ρόδι σε παγοθήκες. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να σερβίρουμε για παράδειγμα φυσικό χυμό πορτοκάλι με παγάκια από χυμό ρόδι.


Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button