COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα “κάγκελα” οι μηχανοδηγοί της Ηellenic Train ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών: Μοιράζουν εξώδικα για τα χάλια των σιδηροδρόμων
Ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ουσιαστικά στους σιδηροδρόμους, παρά τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες.

Για εικόνες χάους και ακραίου κινδύνου για εργαζόμενους και επιβάτες κάνουν λόγο οι μηχανοδηγοί και αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) να στείλει εξώδικα στην Ηellenic Train, τον ΟΣΕ, την ΡΑΣ, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Λάρισας.

Χορηγούμενο

Προειδοποιώντας για την τραγική κατάσταση των σιδηροδρόμων αναφέρουν στο εξώδικο ότι «ενάμιση έτος μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, συνεχίζονται αμείωτα τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και ο κίνδυνος νέου σιδηροδρομικού δυστυχήματος…».

Σύμφωνα με την ΠΕΠΕ η εταιρεία έχει «βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο καταγράφηκε μέσα από την καμπίνα μηχανοδήγησης αμαξοστοιχίας που διένυε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το φθινόπωρο του έτους 2022, για λογαριασμό της Hellenic Train με παρόντα στέλεχος της ΗΤ- Μηχανικό που περιέγραφε επακριβώς τα προβλήματα».

Το υλικό τραβήχτηκε για να υποδείξει η Hellenic Train στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την κατάσταση στο δίκτυο υποδομών και το σιδηροδρομικό δίκτυο εν γένει, όπως αναφέρεται και στο εξώδικο.

Χορηγούμενο

Στο δεύτερο εξώδικο που ακολούθησε, αναφέρεται σειρά σοβαρών προβλημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο και καλούνται ΟΣΕ, ΡΑΣ, Hellenic Train και Υπουργείο Υποδομών να αποκαταστήσουν τις ελλείψεις και παραλείψεις, για τις οποίες «είναι άμεσα υπεύθυνοι. Άλλως επιφυλασσόμεθα για τις ενέργειες και κινητοποιήσεις στις οποίες θα προβούμε, προκειμένου να μην έχουμε εκ νέου απώλειες ανθρώπινων ζωών».

Όπως σημειώνεται «παρά το γεγονός ότι έχει περάσει περίπου ενάμιση έτος από το τραγικό και εγκληματικό -όμως προδιαγεγραμμένο- σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και θα περίμενε κανείς να έχουν γίνει οι επιβεβλημένες ενέργειες βελτίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου, εντούτοις οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο συνεχίζουμε να βιώνουμε καθημερινά προβλήματα στο δίκτυο, παρά τις όποιες δεσμεύσεις σας για την ασφαλή επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου».

Το εξώδικο της ΠΕΠΕ

Συγκεκριμένα στο εξώδικο που εστάλη σε όλους τους αρμόδιους για το θέμα των σιδηροδρόμων αναφέρεται:

«Αξιότιμε κ. Ειδικέ Εφέτη – Ανακριτή Λάρισας, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει καταγεγραμμένο βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο καταγράφηκε μέσα από την καμπίνα μηχανοδήγησης αμαξοστοιχίας που διένυε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το φθινόπωρο του έτους 2022, για λογαριασμό της Hellenic Train με παρόντα στέλεχος της ΗΤ- Μηχανικό που περιέγραφε επακριβώς τα προβλήματα.

Χορηγούμενο

Η καταγραφή αυτή έγινε, προκειμένου να καταδείξει και να υποδείξει η Hellenic Train, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το δίκτυο υποδομών και το σιδηροδρομικό δίκτυο εν γένει. Όπως δυστυχώς διαπιστώθηκε με την προδιαγεγραμμένη επέλευση του τραγικό και εγκληματικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αγνοήθηκε πλήρως από το τότε Υπουργείο όχι μόνον η καταγραφή των προβλημάτων αυτή, αλλά και οι δικές μας συνεχείς εξώδικες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις προς αποκατάσταση τους, προκειμένου να μην θρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Αιτηθήκαμε από την Hellenic Train, την συγκεκριμένη καταγραφή, καθώς φυλάσσεται στα αρχεία της, με την υπ’αριθμ. πρωτ. 947 και 09.05.2023 επιστολή μας, η οποία έχει επί λέξει ως κάτωθι:

«Κύριοι, Όπως γνωρίζουμε η εταιρεία είχε πρόσφατα βιντεοσκοπήσει την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρουσιάσει τα προβλήματα στην σιδηροδρομική υποδομή και την πραγματική εικόνα της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε το υλικό προκειμένου να αξιοποιηθεί στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την προσεχή Πέμπτη 11 Μαίου το Σωματείο μας, παρουσία του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE) για να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τα προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.».

Χορηγούμενο

Παρά το απόλυτα νόμιμο και αιτιολογημένο του αιτήματος μας (πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά τα πραγματικά αίτια και συνθήκες ενός τραγικού δυστυχήματος που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας εκ των οποίων 5 μηχανοδηγοί), η εταιρεία αγνόησε επιδεικτικά το αίτημα μας και δεν μας παρέδωσε ποτέ το υλικό αυτό.

Επειδή ενάμιση έτος μετά το τραγικό δυστύχημα, συνεχίζονται αμείωτα τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και ο κίνδυνος νέου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, παρακαλούμε, όπως ως έχετε την αρμοδιότητα, όπως το ανακτήσετε από την Hellenic Train και το συμπεριλάβετε στην σχετική δικογραφία, προκειμένου να σχηματίσετε ιδία αντίληψη για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και για τα αίτια του εγκληματικού δυστυχήματος των Τεμπών.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

όπως ανακτήσετε συγκεκριμένη καταγραφή από την Hellenic Train καθώς φυλάσσεται στα αρχεία της και την συμπεριλάβετε στην σχετική δικογραφία».

Back to top button