COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

MEDIAΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Από.. πάρτι σε πάρτι! Πετάχτηκε από τις Σπέτσες στην Ύδρα για να παρευρεθεί στο πάρτι της εφοπλιστικής οικογένειας Σταφυλοπάτη – Διασκέδασε στον «Όμιλο»!
Σε ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά της Ύδρας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τον σύντροφο του Τάυλερ, για να διασκεδάσει σε εφοπλιστικό πάρτι το τελευταίο προεκλογικό σαββατοκύριακο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν προσκεκλημένος της Λάρας Σταφυλοπάτη – ο πατέρας της Μάριος διευθύνει την Byzantine Maritime, με 11 πλοία ξηρού φορτίου – και του συζύγου της, Κώστα Σαραντόπουλου.

Χορηγούμενο

Το μαγαζί που διασκέδασε ο Στέφανος Κασσελάκης:

Omilos

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε φτάσει το βράδυ της Παρασκευής στις Σπέτσες, όπου διατηρεί το οικογενειακό εξοχικό σπίτι στο οποίο είχε πραγματοποιηθεί η μεγάλη μάζωξη των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. O κ. Κασσελάκης πήγε στο νησί με τον σύζυγό του, Τάλιερ και τη σκυλίτσα Φάρλι.

Χορηγούμενο

Η άφιξη του στο λιμάνι:

spetses

Η ανάρτηση του Σκέρτσου

Η παρουσία Κασσελάκη στην Ύδρα για το εφοπλιστικό πάρτι έγινε γνωστή από ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, το βράδυ του Σαββάτου. Ο κ.Σκέρτσος απαντούσε σε βίντεο που είχε ανεβάσει ο κ.Κασσελάκης, στο οποίο τον κατηγοροούσε για την κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Χορηγούμενο

Με καταγωγή από τη Σίφνο

Η ναυτική ιστορία της οικογένειας Σταφυλοπάτη ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη. Ο πρόγονοι τους βρέθηκαν εκεί από τη Σίφνο.

Πρόδρομος της ναυτιλιακής δραστηριότητας ήταν ο Θεμιστοκλής Σταφυλοπάτης που γεννήθηκε το 1888 και πέθανε το 1967. Ο Θεμιστοκλής εργάστηκε αρχικά σε μια Αγγλική ναυτιλιακή εταιρεία, αλλά αποκτώντας εμπειρία και γνωριμίες ίδρυσε το δικό του ναυτικό πρακτορείο με το οποίο αντιπροσώπευε ελληνικά και ξένα πλοία που διέρχονται από τα Δαρδανέλια με κατεύθυνση προς την Μαύρη Θάλασσα και αντίστροφα.

Χορηγούμενο

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή και τις ραγδαίες πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην Τουρκία, ο Θεμιστοκλής Σταφυλοπάτης αποφάσισε να μετεγκατασταθεί στον Πειραιά, δεδομένου ότι οι συνθήκες στην Κωνσταντινούπολη ως προς το επιχειρείν των Ελλήνων κατέστη εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

kasselakis_deipno_xr

Στον Πειραιά ήρθε το 1930 και άνοιξε αμέσως γραφείο. Ο Θεμιστοκλής Σταφυλοπάτης, κουβαλώντας αυξημένο πατριωτικό φορτίο από την Κωνσταντινούπολη δεν ασφαλίστηκε σε ξένες εταιρείες, αλλά επίλεξε να ασφαλιστεί στο Ελληνικό Δημόσιο, με αποτέλεσμα να μην εισπράξει πολεμικές αποζημιώσεις.

Μετά τον πόλεμο, ο Θεμιστοκλής Σταφυλοπάτης, συμμετείχε σε συνεργατικά εφοπλιστικά σχήματα, ενώ αργότερα απέκτησε ένα δικό του πλοίο.


Το 1970, τα παιδιά του Θεμιστοκλή, Φραγκίσκος, που γεννήθηκε το 1945 και ο Μάριος, που γεννήθηκε το 1949, ίδρυσαν την ναυτιλιακή εταιρεία Byzantine Maritime Corporation, η οποία ξεκίνησε την πλοιοδιαχείριση με δύο φορτηγά πλοία που μετέφεραν ξυλεία.

Το 1986 διαχειρίζονταν δέκα φορτηγά πλοία που η χωρητικότητα τους ήταν 240.000 κόρων. Η χωρητικότητα του στόλου αυξήθηκε τα επόμενα πλοία και ανήλθε σε 300.000 κόρους.

Στη συνέχεια άντλησαν κεφάλαια από την κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ και προχώρησαν στη ναυπήγηση νεότευκτων πλοίων στα Ναυπηγεία της Κορέας και της Κροατίας.

Το 2000, με ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ο στόλος της Byzantine αριθμούσε 15 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 770.000 dwt.


Η Λάρα Σταφυλοπάτη

Lara

Η Λάρα Σταφυλοπάτη, είναι κόρη του Μάριου Σταφυλοπάτη, έχει σπουδάσει Shipping Trade and Transport στο London Metropolitan University. Μετά τις σπουδές της, εργάστηκε στο Λονδίνο στους ναυλομεσιτικούς οίκους SSY και Breamar. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2001 ξεκίνησε να δουλεύει στην οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση Byzantine Maritime, όπου πλέον έχει αναλάβει καθήκοντα στο Management της εταιρείας όπως επίσης και στο family office. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω από τον “ΔΕΣΜΟ”.

Back to top button