Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 21:23
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ξ...

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ξεκάθαρη υποστήριξη στον EastMed – Ανησυχία για τις απρόβλεπτες τουρκικές προκλήσεις σε Λιβύη και Κύπρο

Σε μία ξεκάθαρη υποστήριξη στον αγωγό EastMed αλλά και έκφραση έντονης ανησυχίας της για τις τουρκικές προκλήσεις προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αποκλειστική γραπτή δήλωσή του σε Έλληνα ανταποκριτή στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου αλλά και την πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με την προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης.

διαφ.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το πως σχολιάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed o εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε γραπτώς:

«Ελπίζουμε ότι οι υπεράκτιοι πόροι της Κύπρου θα αναπτυχθούν προς όφελος των Κυπρίων. Υποστηρίζουμε τα ποικίλα, εμπορικά βιώσιμα μέσα για να προωθήσουμε την αγορά των υπεράκτιων πόρων της Κύπρου. Εξακολουθούμε να έχουμε ανησυχίες για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των παράνομων γεωτρήσεων στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και της πρόσφατης συμφωνίας θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».

Αυτή η δήλωση πάντως δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ξεκάθαρη θέση της Ουάσινγκτον καθώς έχει αποδειχθεί πως στο εσωτερικό των ΗΠΑ υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις για την εξωτερική πολιτική.

διαφ.

Νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ κινήθηκε σε ποιο «γκρίζα» νερά, όσον αφορά τις αμερικανικές θέσεις.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων