Στη δίνη του κυκλώνα Florence βρίσκονται οι ακτές της Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το πανίσχυρο καιρικό φαινόμενο έχει μετατρέψει σε βυθισμένη πολιτεία μία τεράστια σε έκταση περιοχή, προκαλώντας καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας σε δομές και περιουσίες.

Πάνω από 1,7 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό, ενώ η θάλασσα κυριολεκτικά ανέβηκε στην ξηρά, μετατρέποντας πόλεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε μία τεράστια λιμνοθάλασσα.

Ο τυφώνας χτύπησε υποβαθμισμένος σε κατηγορία 2 τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ωστόσο η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν μεγάλη και η απειλή για απώλειες ανθρώπινων ζωών, τεράστια. Οι άνεμοι στην περιοχή Wrightsville Beach της Βόρειας Καρολίνας έπνεαν με ταχύτητες που άγγιζαν τα 150 χλμ την ώρα, ενώ στο Τζάκσονβιλ κατέρρευσε ξενοδοχείο, με συνέπεια να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 60 άνθρωποι και να διασωθούν από τους διασώστες.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας δήλωσε ότι τόσο έντονη καταιγίδα χτυπά μία φορά στα χίλια χρόνια την περιοχή. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, σε διάστημα δύο ή τριών ημερών, θα πέσει βροχή που ισοδυναμεί με διάστημα οκτώ μηνών! Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, θα πέσουν πάνω από 18 τρισ. γαλόνια βρόχινου νερού, ενώ ήδη η μέση στάθμη των πλημμυρών έχει φτάσει τα 76 εκατοστά.

Δείτε βίντεο από την εικόνα της καταιγίδας όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό…


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα