COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Στη φόρα οι ‘ιερές δουλειές’ του Άρη Σερβετάλη στο Άγιο Όρος: «Συνδυάζει την πνευματικότητα με την επιχειρηματικότητα» – Γνωστός θεολόγος ξεμπροστιάζει τον ηθοποιό!

Ο θεολόγος Παναγιώτης Ανδριόπουλος ξεμπροστιάζει σήμερα τον Αρη Σερβετάλη. Τον κατηγορεί για διπροσωπία σε σχέση με όσα έπραξε στον «Ρινόκερο» αλλά και το δήθεν «καταφύγιο» που βρήκε στο Άγιο Όρος.

Όπως είναι γνωστό ο ηθοποιός εγκατέλειψε το θεατρικό σανίδι ισχυριζόμενος ότι δεν ανέχεται τους διαχωρισμούς σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, προφανώς ο ίδιος θα είναι αρνητής. Όμως κατά τον θεολόγο και με βάση το φωτογραφικό υλικό που διέρρευσε από το Όρος, ο γνωστός ηθοποιός συμμετείχε στην Αγρυπνία που τελέστηκε στην Μονή Βατοπαιδίου για την Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο (21/11-4/12). «Τον είδαμε λοιπόν να στέκεται σεμνοπρεπώς δίπλα στον επίσης γνωστό Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ (δύο σταρ μαζί!), κατά την Ακολουθία της Λιτής, κρατώντας κομποσχοίνι – τουλάχιστον «κατοστάρι (εκατό κόμπους) – και ασκώντας, προφανώς, τη νοερά προσευχή, δηλαδή την επανάληψη της φράσης «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλόν» επισημαίνει ο Ανδριόπουλος.

Επεσήμανε δε πως πριν λίγες μέρες, όταν ξέσπασε σάλος με την απόφαση του ηθοποιού να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» γιατί δεν δέχεται τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης έδειξε απογοητευμένος από την στάση του συναδέλφου του και έκανε ένα σχόλιο μέσω του Twitter. «Αναμένουμε δήλωση του #σερβεταλης που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιο Όρος γιατί δε δέχεται το διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες», έγραψε.

Μόνο που ο Άρης Σερβετάλης το Άγιον Όρος δεν το …παζαρεύει! Είναι εκεί ανάμεσα σε «πνευματικούς» ανθρώπους που τυγχάνει να είναι και οι παραγωγοί της ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού» στην οποία πρωταγωνίστησε και κέρδισε εντυπώσεις στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου. Η πολυσυζητημένη ταινία, θυμίζουμε, ήταν μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά «Μεγίστη» Μονή Βατοπαιδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, το οποίο αποτελεί «θυγατρική», θα λέγαμε, της Μονής Βατοπαιδίου.

Επομένως, ο Άρης Σερβετάλης είναι στον …φυσικό του χώρο, που συνδυάζει «πνευματικότητα» και επιχειρηματικότητα. Το ενδιαφέρον είναι πως ο ηθοποιός – υπέρμαχος των ανεμβολίαστων και όντας και ο ίδιος ανεμβολίαστος, όπως γράφτηκε, στέκεται στο στασίδι δίπλα στον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος νόσησε βαριά από κορωνοϊό, ανάρρωσε και είχε δηλώσει: “Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Εγώ ήμουν ανεμβολίαστος αλλά είχα στο πρόγραμμα να το κάνω το εμβόλιο. Με το εμβόλιο, μία ιατρική πράξη, δεν καταφρονείς τον Θεό ή την πίστη. Ούτε είναι σωστό να ταυτίζεται το εμβόλιο με τη μεταφυσική και τη θεολογία. Οι ιερείς επίσης να μην προπαγανδίζουν. Έχουν εμβολιαστεί περίπου 3 δις άνθρωποι. Όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι έξυπνοι;”

Άραγε ποια η …νουθεσία του Εφραίμ στον Άρη; Να κάνει το εμβόλιο; Θα τον συμβουλεύσει να παίξει τελικά για εμβολιασμένους, υπακούοντας στους νόμους της Πολιτείας που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Εκτός και ο δημοφιλής ηθοποιός επιλέξει την έξοδο εκ του ματαίου τούτου κόσμου, τραγουδώντας το συμπαθές ασμάτιον: «Τώρα οδοιπόρος τραβάω για τ’ Άγιον Όρος, αχ τον κόσμο τούτονε τον έχω βαρεθεί…»!

Back to top button