Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 17:54
STORIES Στη φυλακή πατέρας και γι...

Στη φυλακή πατέρας και γιός Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο Folli Follie!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του europost.gr, προφυλακιστέοι κρίθηκαν από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα πατέρας και γιός Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο Folli Follie, μετά την απολογία τους στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς.

- διαφ. -

Πιό αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Με χειροπέδες στα χέρια ο γιος και υποβασταζόμενος ο πατέρας βγήκαν από το ανακριτικό γραφείο και με κλούβα της αστυνομίας οδηγήθηκαν στο Μεταγωγών.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.
Εννιά ώρες διήρκησαν οι απολογίες. Άρχισαν στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα. Με τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο να παραμένει τον περισσότερο χρόνο ενώπιον της ανακρίτριας.

Απολογήθηκε πρώτος και επί 4 ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της. Ακολούθησε η απολογία του γιου του Τζώρτζη και τελευταία απολογήθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Όλοι κατέθεσαν στην ανακρίτρια πολυσέλιδα υπομνήματα, με τα οποία επιχείρησαν να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο.

- διαφ. -

Πατέρας και γιος απολογήθηκαν ως συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσαν στοιχεία για να εμφανίσουν μία ψευδή οικονομική ευρωστία στην εταιρεία που ίδρυσαν, καταφέρνοντας έτσι, μαζί με το τρίτο μέλος της οικογένειας, τη σύζυγο Κουτσολιούτσου, να χειραγωγήσουν τη μετοχή της εταιρείας τους, να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απολογήθηκαν για 5 κακουργήματα : απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.
Για κακουργηματική απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χειραγώγηση της αγοράς απολογήθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης και η σύζυγος του εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια με διαφορετικό συνήγορο από τον γιο τους. Είναι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο με τους καταγγελλόμενους ως πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας, την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που, κατά τα κατηγορητήρια, οδήγησαν την Folli Follie και τους επενδυτές της στην οικονομική καταστροφή.

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα