Το βελούδινο διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου, που επισφραγίστηκε με την σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου, είχε προετοιμαστεί εδώ και αρκετές ημέρες. Και αυτό, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας πήρε την απόφαση να περάσει το ταχύτερο δυνατόν από τη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αναζητήσει τον σχηματισμό μιας νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, στην οποία θα στηριχτεί η συνέχιση του βίου της κυβέρνησής του.
Πριν καταλήξει στις αποφάσεις του αυτές, ο Αλ. Τσίπρας, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, έκανε εξαντλητικές ασκήσεις κοινοβουλευτικής αριθμητικής. Αθροίζοντας και αφαιρώντας ονόματα βουλευτών από τη λίστα των πιθανών υποστηριχτών του.
Όταν τα αθροίσματα βγήκαν και είδε ότι μπορεί να σχηματίσει μια καινούργια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έθεσε σε κίνηση το σχέδιό του. Σχέδιο που είχε προσυμφωνήσει με τον Π. Καμμένο και το οποίο αποβλέπει στο να δώσει και στους δύο μέχρι πρότινος πολιτικούς συμμάχους την δυνατότητα να βρεθούν σε ισχυρές πολιτικές θέσεις, ώστε να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα κόμματά τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Από τις σημερινές εξελίξεις έχει γίνει ξεκάθαρο ότι από τους ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την Κυβέρνηση στην διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, ο Πάνος Καμμένος, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Κώστας Κατσίκης. Ενώ οι υπόλοιποι 4 βουλευτές θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Παπακώστα, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Σαρίδης και ίσως ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα