ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον κόσμο του ο Μητσοτάκης: ‘Βάπτισε’ «θετική ανταπόκριση» την οργή των καταναλωτών για το «καλάθι του νοικοκυριού»!

Σε έναν κόσμο δικό του φαίνεται πως ζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι Έλληνες πολίτες βιώνουν στο «πετσί» τους την ακρίβεια μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία και φυσικά να της γυρίσουν μπούμερανγκ.

Οι Έλληνες αισθάνονται εξαπατημένοι για άλλη μια φορά με την κυβέρνηση κατά την πρώτη μέρα της εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ να εξελίσσεται σε πολύ μεγάλη κοροϊδία αφού τα προϊόντα συνεχίζουν να είναι πανάκριβα και σε αυξημένες τιμές όπως και πριν.

Τα περισσότερα προϊόντα που μπήκαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» είναι ιδιωτικής ετικέτας και έχουν την ίδια ακριβώς τιμή με αυτήν που είχαν πριν την επιβολή του μέτρου.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έχει τελείως διαφορετική άποψη αφού πιστεύει πως η ανταπόκριση αγοράς και καταναλωτών ήταν θετική για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Πιο συγκεκριμένα μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου χαρακτήρισε ως θετική την πρώτη ανταπόκριση αγοράς και καταναλωτών στο συγκεκριμένο μέτρο και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση δρομολογεί εδώ και αρκετούς μήνες δράσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό του πόσο θετικά ανταποκρίθηκε η αγορά εχθές στην πρεμιέρα του επικοινωνιακού τρικ της κυβέρνησης για το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι η απάντηση από έναν ηλικιωμένο όταν ρωτήθηκε «πως βλέπει τις τιμές των προϊόντων»: «Αρχίδι@ καπαμά!», απάντησε απογοητευμένος!

Ο δημοσιογράφος έχασε την… σύνθεσή του καθώς περίμενε άλλου είδους απάντηση και είπε «ωπ, πώς, πώς;» και συγκεντρώνοντας θάρρος ξαναρώτησε «για ποιο λόγο, δεν είδατε χαμηλές τιμές;», με τον κύριο να απαντάει «καμιά διαφορά!».

Ξέσπασμα οργής από τους καταναλωτές!

Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι χιλιάδες. Από κανάλια μέχρι διαδίκτυο. Το μπινελίκι πάει κι έρχεται! Και δικαιολογημένα. Ας δούμε μερικές αναρτήσεις από το Twitter

Τι λέει ο Πρωθυπουργός για τα Ελληνοτουρκικά;

Σε ερώτηση για τις νέες τουρκικές προκλήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν απαντούσα κάθε φορά σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν θα έκανα άλλη δουλειά. Αν και στην Ελλάδα είχαμε πληθωρισμό που έτρεχε πάνω από το 85% θα επεδίωκα και εγώ να αλλάζω τη συζήτηση».

Ο ίδιος επέμεινε πως η απεξάρτηση των Κρατών της Δυτικής Βαλκανικής από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι κρίσιμη και επανέλαβε ότι όλα τα κράτη της περιοχής αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας και συνεργασίας.

Back to top button