Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 23:20
Αρχική TOP ΝΕΑ Σβήνουν από τ...

Σβήνουν από τον χάρτη εντελώς την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα οι Τούρκοι! Προαναγγέλλουν έρευνες στα 6ν.μ. από Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο ! Πως θα αντιδράσει η Αθήνα;

Σε νέα κίνηση με την οποία σβήνει εντελώς από τον χάρτη την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, προχώρησε η Τουρκία η οποία ουσιαστικά προαναγγέλλει έρευνες ακριβώς στο όριο των 6 ν.μ. των Εθνικών Χωρικών Υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα όπως πρώτο είχε προειδοποιήσει το europost.gr , χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν 7 αιτήματα τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. Δηλαδή, η τουρκική εταιρία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της Υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι:

Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνησΉ της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, λέει ότι φτάνει εκεί η Τουρκική Υφαλοκρηπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό.

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το Τουρκο-λιβυκό Μνημόνιο. Τα σημεία του Τουρκικο-λιβυκού Μνημονίου μένουν έξω.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις για γεωτρήσεις συμπίπτουν ως προ το γενικότερο προσανατολισμό τους με τις πρόσφατες NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία και οι οποίες σχηματίζουν μάλιστα τη φράση του Κεμάλ «Ευτυχής που είμαι Τούρκος».

Συμπέρασμα: Έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι έξαρσης της τουρκικής επιθετικότητας και των προκλήσεων! Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα?… Γιατί μόνον έτσι θα κατοχυρώσουμε με ασφάλεια την Ειρήνη!…


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων