COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Η Γιώτα Νέγκα σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής για την κακοποίηση και την οικογενειακή βία: «ΜΙΛΑ, ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΗ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!»

Με τα καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα να ξεπερνούν τα 13.000 τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τα 7 στα 10 θύματα να είναι γυναίκες, η Γιώτα Νέγκα θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα μέσω του νέου της τραγουδιού αλλά και να παραδεχτεί πως και η ίδια έχει υποστεί κακοποίηση και βία.

Το «Σε Λάθος Μάτια» που έχει αγγίξει τους ακροατές μέσα από το YouTube, είναι τραγούδι από την ολοκληρωμένη συνεργασία της Γιώτας Νέγκα, του Νίκου Μωραΐτη και του Νίκου Μερτζάνου στο album «Αυτό Που Θέλεις Στη Ζωή Το Καταφέρνεις», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες και το σενάριο του Νίκου Σούλη, το «Σε Λάθος Μάτια» απέκτησε εικόνα -πότε σκληρή, πότε υπαινικτική- που αναφέρεται στην κακοποίηση πίσω από τις κλειστές πόρτες. Το music video στέλνει το μήνυμα «σπάσε τη σιωπή» και παροτρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν, είτε κακοποιούνται οι ίδιοι, είτε είναι παρατηρητές σε ανάλογα περιστατικά.

Με αφορμή το νέο τραγούδι και το βίντεο κλιπ η Γιώτα Νέγκα μιλά στο iefimerida:
«Σε Λάθος Μάτια», νέο τραγούδι από την Panik εν μέσω πανδημίας, είναι λύτρωση τελικά η μουσική;

Φυσικά και είναι λύτρωση και όχι μόνο. Είναι έκφραση συναισθήματος, είναι κραυγή αγωνίας, είναι έκφραση θυμού , είναι χαρά, είναι γιορτή !!!! Είναι όλα αυτά και άλλα τόσα!!!!

Ένα βίντεο κλιπ, σαν φιλμ, που μιλά για την ενδοοικογενειακή βία, πώς προέκυψε;

Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που ο σκηνοθέτης του κλιπ, ο Νίκος Σούλης, θέλησε να θίξουμε και μας βρήκε όλους σύμφωνους από την πρώτη στιγμή και τους δημιουργούς τον Νίκο Μωραΐτη και τον Νίκο Μερτζάνο και την εταιρεία μας την Panik Oxygen και φυσικά εμένα προσωπικά. Ας μην ξεχνάμε ότι τους τελευταίους μήνες εκτοξεύτηκαν στα ύψη τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και θελήσαμε να το φωνάξουμε αυτό το ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ προσπαθώντας να πούμε στους ανθρώπους που κακοποιούνται αλλά και σε όσους παρακολουθούν κάτι τέτοιο να συμβαίνει, να μιλήσουν, να πάρουν ένα τηλέφωνο στο 15900 ή να στείλουν ένα e mail, να μην σιωπήσουν, να μην το αφήσουν να συμβαίνει. Το μήνυμά μου; Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις…

«Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις…», οι πρώτοι στίχοι και το νέο σας άλμπουμ θα μπορούσε να είναι σύνθημα για τη ζωή μας; Είναι στάση ζωής για εσάς;

Ναι είναι στάση ζωής για μένα και είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για όλους μας.
Πιστεύω ακράδαντα πως αυτό που αγαπάς με όλη τη δύναμη της ψυχής σου και το ποτίζεις με την πίστη σου, ανθίζει. Είναι λοιπόν μια παρότρυνση για όλους να μην παραιτούμαστε από τα όνειρα μας και να μην χάνουμε τις ελπίδες μας και την τεράστια δύναμη που έχουμε μέσα μας.

Έχετε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα στο κοντινό σας περιβάλλον, τι θα λέγατε σε κάποια γυναίκα που σιωπά;

Νομίζω πως όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με περιστατικά κακοποίησης και βίας. Όχι μόνο σωματικής αλλά και λεκτικής και συναισθηματικής κακοποίησης.
Σε κάποια γυναίκα που σιωπά λέω ΜΙΛΑ, ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΗ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΜΠOΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ. Γι’ αυτό και στο τέλος του κλιπ δίνουμε πληροφορίες για βοήθεια.

Κυρία Νέγκα, εάν δεν είχατε γίνει τραγουδίστρια, τι άλλο θα θέλατε να κάνετε;

Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να κάνω οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Τώρα καταλαβαίνω πως πάντα ήταν μονόδρομος!!!

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button