COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Συγκλονίζουν τα σκληρά παιχνίδια της μοίρας για το 25χρονο από την Αμάρυνθο, που βούτηξε να πιάσει τον Σταυρό και δίνει μάχη για τη ζωή του – Το συγκινητικό μήνυμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη


Στο πλευρό της οικογένειας του νεαρού 25χρονου ο οποίος έπεσε στη θάλασσα για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, αλλά τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά στον αυχένα, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι που προσπαθούν να δώσουν κουράγιο. Όπως έχει γίνει γνωστό ο νεαρός με τον πατέρα του ξεκίνησαν από την Δροσιά Ευβοίας για την Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό γιατί ήθελαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με αυτό τον τρόπο να στρέψουν τις προσευχές τους στον αδερφό του νεαρού, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία.

Ακόμη πιο συγκινητική κάνει την ιστορία του νεαρού το γεγονός ότι ο 25χρονος μια ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα, έγινε δότης μυελού των οστών στο Όραμα Ελπίδας.

Μάλιστα το γεγονός αυτό το είχε κοινοποιήσει στα social media γράφοντας: «έγινε_δοτης_μυελου_των_οστων !!! Λίγο Σάλιο αρκεί! Η χαρά των Χριστουγέννων για εμένα ήρθε σήμερα !! Έκανα κάτι που το ήθελα πραγματικά και πολύ ! Εύχομαι σε όλο το κόσμο Υγεία και χαρές! και Σε εκείνους που βρίσκονται στα νοσοκομεία να έχουν γρήγορη ανάρρωση και περαστικά !!!!! Καλά Χριστούγεννα! Δώσε αίμα -> δώσε αιμοπετάλια-> Γίνε Δότης μυελού με λίγο Σάλιο -> Σώσε μια ζωή ! Γίνε ένας ήρωας στα μάτια του ανθρώπου που σε χρειάζεται ! Ενημερώσου !»

Το συγκινητικό μήνυμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη , Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ συγκινεί με το μήνυμά της στο facebook και τις θερμές ευχές στο Γιάννη ο οποίος παλεύει για τη ζωή του.

«Από τα βάθη της ψυχής μου προσεύχομαι για τον Γιάννη. Τον Γιάννη που μια ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα θέλησε να κάνει το πολυτιμότερο δώρο, το δώρο της ζωής, σε έναν συνάνθρωπο του. Έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Λίγες μόλις ημέρες αργότερα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ σκληρό παιχνίδι της μοίρας. Ο Γιάννης είναι ο νεαρός που έπεσε στην θάλασσα θέλοντας να τιμήσει τα Θεοφάνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Η σκέψη και η καρδιά μου είναι κοντά στον ίδιο, στους γονείς και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μόνη μου προσευχή η αγάπη που έχει μέσα του να γίνει η δύναμή του στον μεγάλο αγώνα που δίνει αυτή την ώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών με σκοπό να βοηθήσει τον αδερφό του ο οποίος πάσχει από λευχαιμία. Σύμφωνα με τους γιατρούς οι επόμενες ώρες είναι κρίσμες για την πορεία της υγείας του νεαρού, ενώ οι γονείς αγωνιούν για την τύχη και των δυο τους παιδιών. Ο 25χρονος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου στο ΚΑΤ το βράδυ της Τετάρτης. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαπιστωθεί σοβαρή κάκωση στον αυχένα η οποία επηρεάζει και τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα βαρύ περιστατικό τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης, το οποίο οι γιατροί του ΚΑΤ παρακολουθούν επισταμένως από το απόγευμα της Τετάρτης που έγινε η διακομιδή του ασθενή από το νοσοκομείο Χαλκίδας και η εισαγωγή του στο ΚΑΤ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τραυματισμών, ο ασθενής συνήθως υποστηρίζεται μηχανικά στην αναπνευστική του λειτουργία, οπότε είναι πιθανό οι γιατροί τις επόμενες ώρες να προχωρήσουν σε διασωλήνωση του 25χρονου για να βοηθήσουν τον οργανισμό του να κάνει «οικονομία δυνάμεων”

Ο 25χρονος είναι επαγγελματίας οδηγός και σύμφωνα με πληροφορίες δεν εκτίμησε το βάθος του νερού και βούτηξε με το κεφάλι στα νερά της Αμαρύνθου .Όπως λένε οι κάτοικοι, ουδέποτε στο παρελθόν έριχνε ο παπάς τον Τίμιο Σταυρό από το συγκεκριμένο σημείο αφού ακριβώς μέσα στο νερό υπάρχουν βράχια. Άγνωστος παραμένει και ο λόγος που η παρέα του 25χρονου πήγε στο συγκεκριμένο σημείο.

Back to top button