ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συναγερμός: Επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού, πολλαπλασιάζεται η μεταδοτικότητά του!

Ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να μεταλλάσσεται, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι πιθανώς ο Covid-19 να γίνεται πιο μεταδοτικός, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει ενδείξεις ότι ταυτόχρονα γίνεται και πιο φονικός.

Ερευνητές του University of Chicago, University of Texas, Weill Cornell Medicine και Argonne National Laboratory, με επικεφαλής τον James Musser του Houston Methodist Hospital, ανέλυσαν περισσότερες από 5.000 γενετικές αλληλουχίες του νέου κορωνοϊού. Διαπίστωσαν ότι ο Covid-19 συνεχίζει να συσσωρεύει στο γενετικό του υλικό μεταλλάξεις, μια από τις οποίες μπορεί να έχει αυξήσει την ικανότητά του να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού έχει ως συνέπεια να υπάρχει μεγαλύτερο ιικό φορτίο στους ασθενείς όταν γίνεται η διάγνωση του Covid-19 σε σχέση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα. Όπως εξηγούν στην έρευνα που προδημοσίευσαν στο «MedRxiv», αυτό σημαίνει ότι οι φορείς του νέου κορωνοϊού έχουν στον οργανισμό τους μεγαλύτερες ποσότητες του ιού προτού κάνουν το διαγνωστικό τεστ. Αποτέλεσμα είναι να μεταδίδουν τον ιό με μεγαλύτερη ευκολία σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους χωρίς προφυλάξεις σε σχέση με το παρελθόν.

Ταυτόχρονα, όμως, οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν ότι η παραπάνω μετάλλαξη αυξάνει το ποσοστό των θανάτων ανάμεσα στους ασθενείς με Covid-19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button