Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 15:54
Αρχική EΛΛΑΔΑ Συναγερμός στις Κρατ...

Συναγερμός στις Κρατικές Υπηρεσίες Ασφαλείας! Έντονη ανησυχία για τρομοκρατικά χτυπήματα!

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές επίθεσης σε ιρανικό ή ιρακινό στόχο. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους από τους Φρουρούς της Επανάστασης στην Τεχεράνη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 176 άνθρωποι, έδωσε εντολή για συνεχή φρούρηση και έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία του Ιράν αλλά και του Ιράκ.

«ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν το εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο αναδεικνύεται η ανησυχία των αρχών ασφαλείας στη χώρα μας για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία από τις ΗΠΑ του Κασέμ Σουλεϊμανί κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης αλλά και το τραγικό συμβάν με την πτώση – στις 8 Ιανουαρίου – του Boeing 737 της Ukraine International Airlines ύστερα από πλήγμα ιρανικού πυραύλου.

διαφ.

Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον φοβάται όχι μόνο επίθεση κατά αμερικανικού στόχου στη χώρα μας λόγω της δολοφονίας Σουλεϊμανί αλλά πλέον εξετάζει και το ενδεχόμενο επίθεσης σε ιρανικό και ιρακινό στόχο. Και αυτό λόγω και των διαμαρτυριών που υπάρχουν στο εσωτερικό του Ιράν όπως και σε άλλες αραβικές χώρες για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους.

Στο κατεπείγον έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που συντάχθηκε στις 9 Ιανουαρίου (όταν υπήρξαν οι πρώτες αναφορές για κατάρριψη του επιβατικού αεροπλάνου) ζητείται λοιπόν να υπάρχουν συνεχή μέτρα προστασίας των εγκαταστάσεων του Ιράν και του Ιράκ με εντολή για «ιδιαίτερη ένταση και προσοχή». Μάλιστα ζητείται να ληφθούν και μέτρα ασφαλείας για τους διπλωμάτες αυτών των χωρών.

διαφ.

Σχετικός συναγερμός φαίνεται να υπάρχει και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην Κρατική Ασφάλεια αλλά και στην ΕΥΠ.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων