Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 12:59
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συναγερμός στο Κάιρο...

Συναγερμός στο Κάιρο: Έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου, υπό τους φόβους, για ανεξέλεγκτη κλιμάκωσης στη Λιβύη

Σήμερα, Τρίτη θα γίνει έκτακτη συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου, με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη.

Η συνάντηση θα γίνει έπειτα από αίτημα του Καΐρου, ανακοίνωσε η παναραβική οργάνωση, που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων «για να εξετάσει την εξέλιξη της κατάστασης στη Λιβύη και τους κινδύνους κλιμάκωσης που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη σταθερότητα της Λιβύης και της περιοχής», ανακοίνωσε ο Αραβικός Σύνδεσμος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

διαφ.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ- Σίσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, για την κατάσταση στη Λιβύη. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τους κινδύνους μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης και έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Παράλληλα, εξέφρασαν τη βούλησή τους να βρεθεί πολιτική συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΗΕ, για να αποκατασταθεί η ενότητα και η πλήρης κυριαρχία της Λιβύης.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα η τουρκική προεδρία διαβίβασε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την Πέμπτη. Την ίδια ώρα, Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να σταλούν στη Λιβύη Σύροι αντάρτες.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων