Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 11:55
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεχίζει τις προκλη...

Συνεχίζει τις προκλητικές αυθαιρεσίες ο Ερντογάν: «Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα της Κρήτης» – Τι ‘αποκάλυψε’ για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη?… Νέος χάρτης που «γκριζάρει» περιοχές της Ελληνικής επικράτειας και βίντεο.

Ο Ερντογάν στη συνέντευξη που έδωσε χθες στο CNN Turk εμφανίστηκε με χάρτη(!), κι αφού «γκρίζαρε» την Κρήτη αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.

«Θα στείλουμε ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα στην περιοχή (τουρκική και λιβυκή ΑΟΖ), ότι βρούμε νότια θα ανήκει στη Λιβύη ότι βρούμε νόρεια θα ανήκει στην Τουρκία.» είπε ο Ερντογάν.

«Εδώ είναι ένας τόπος που προσελκύει την προσοχή, αυτή είναι η Κρήτη, δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα της Κρήτης … ανατολικά της είναι η Ρόδος.Είμαστε αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο: Ποιον ενοχλήσαμε με το βήμα που πήραμε»;

«Με τη συμφωνία αυτή χάλασε το σχέδιο του διδύμου Ελλήνων–Ελληνοκυπρίων, για να εγκλωβίσουν την Τουρκία στη Μεσόγειο. Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ομάδα του κι εγώ με τους δικούς μου συνομιλήσαμε για περίπου 1,5 ώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

-διαφ.-

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Μας είπε πως ‘αυτό που κάνετε είναι παράνομο’. Του είπα ‘αν είναι παράνομο, εσείς προχωρήστε με μη παράνομες ενέργειες, λύστε έτσι το ζήτημα αυτό’. Όμως, εμείς συμφωνήσαμε με ένα κράτος…”».

«Τώρα συνεργάζονται με τον Χαφτάρ. Έχει ο Χαφτάρ κάποιο νομικό ισοδύναμο; Όχι. Στην πραγματικότητα, ο Χαφτάρ δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα αυτή τη στιγμή, αλλά είναι εκεί ως πραξικοπηματίας», κατέληξε.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων