ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο «σαμάνος» της Κύπρου: Σε «πνευματική τελετή» οδήγησε στο θάνατο 34χρονη με «ψυχεδελικό ρόφημα»!

Μετά από τρία χρόνια, η Αστυνομία της Ισπανίας πέρασε χειροπέδες στον 45χρονο «σαμάνο», ο οποίος σε «πνευματική τελετή» στην Αραδίππου φέρεται να έδωσε ψυχεδελικό ρόφημα σε 34χρονη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ο 45χρονος άνδρας συνελήφθη στην Ισπανία από την Αστυνομία της χώρας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από την Αστυνομία Κύπρου. Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία άρχισε στις 27 Αυγούστου 2019, όταν μία 34χρονη από τη Λετονία μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι η 34χρονη, ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της. Αρχικά τα πρόσωπα που την μετέφεραν στον νοσοκομείο είχαν αναφέρει ότι την βρήκαν νεκρή στο πεζοδρόμιο, αλλά τα ευρήματα των ερευνών έδειξαν ότι κατά την διάρκεια συνάντησης προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο φέρεται να περιείχε ναρκωτική ουσία.

Από τις εξετάσεις της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η 34χρονη πήγε σε μια συνάντηση όπου θα γινόταν τελετή με την χρήση συγκεκριμένης παραισθησιογόνας ουσίας, με την ονομασία «πνευματική τελετή». Πληροφορίες ανέφεραν ότι το κόστος συμμετοχής στην τελετή αυτή ήταν 150 ευρώ.

Μεταξύ των διοργανωτών της συνάντησης φέρονται να ήταν μία 53χρονη, καθώς και ο 45χρονος. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, με αποτέλεσμα η 53χρονη να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση, στις 28 Αυγούστου 2019, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο 45χρονος δεν είχε εντοπιστεί τότε και στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού του εκδόθηκε εναντίον του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ο 45χρονος εντοπίστηκε τελικά στην Ισπανία και χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, παραδόθηκε από τις Ισπανικές Αρχές σε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, τα οποία τον συνέλαβαν εκ νέου. Το πρωί της Παρασκευής (12/8) ο 45χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα πενθήμερης κράτησης. Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Back to top button