ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή: Εύκολη πορτοκαλόπιτα της γιαγιάς με φύλλο κρούστας – Το πιο νόστιμο χειμωνιάτικο γλυκό

Advertisement

Συνταγή για εύκολη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας. Μία αφράτη και μελωμένη πορτοκαλόπιτα που θα σας ξετρελάνει, τραγανή όπως πρέπει. Ιδανικό γλυκό για το Κυριακάτικο τραπέζι, για να κεράσετε ή και να το προσφέρετε ως δώρο.

Συνταγή: Εύκολη πορτοκαλόπιτα της γιαγιάς με φύλλο κρούστας

Υλικά

Για τη γέμιση:
– 1 πακέτο φύλλο κρούστας
– 4 αυγά
– 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
– 250 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος
– 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
– 180-200 γρ. ζάχαρη
– 1 βανίλια
– Ξύσμα πορτοκαλιού (από 2 πορτοκάλια)

Advertisement

Για το σιρόπι:
– 3 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη
– 4 1/2 μεγάλα ποτήρια νερό
– Χυμός από 2 πορτοκάλια
– Φλούδα από 2 πορτοκάλια
– 1/2 ποτήρι χυμό λεμόνι
– 1 βανίλια

Η εποχή των πορτοκαλιών είναι εδώ και η πορτοκαλόπιτα που θα φτιάξουμε είναι πανεύκολη και γεμάτη γεύση. Είναι τόσο αφράτη που λιώνει στο στόμα! Ιδανικό γλυκό για το μεσημέρι ή το βράδυ, αλλά και για κέρασμα.

Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία φύλλου:** Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες με ψαλίδι και το ξεχωρίζουμε καλά για να μην είναι κολλημένα. Αφήνουμε τα φύλλα για 2 ώρες στην άκρη.

2. Προετοιμασία γέμισης:** Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Advertisement

3. Συνδυασμός φύλλων και γέμισης:** Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι να ρουφήξουν όλη την κρέμα.

4. Ψήσιμο:** Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25×35 εκ. και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά πάνω και κάτω.

5. Προετοιμασία σιροπιού:** Ενώ ψήνεται η πορτοκαλόπιτα, βράζουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε νερό, ζάχαρη, χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, καθώς και τη φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 8-10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

6. Σιρόπιασμα:** Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι.

Tips:
– Αντί για γιαούρτι 0% μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι 2%.
– Αντί για βούτυρο γάλακτος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιωμένη μαργαρίνη.
– Δεν είναι απαραίτητο να αφήσουμε τα φύλλα κρούστας για 2 ώρες αν δεν έχουμε χρόνο.
– Αν θέλουμε πιο ζουμερή πορτοκαλόπιτα, μπορούμε να φτιάξουμε διπλή ποσότητα σιροπιού.

Μία συνταγή της Ελένης Τσιουκάνη.

 

Advertisement

Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button