ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απίθανη Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα – Έτοιμο στο πι και φι

Advertisement

Για ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου, ιδανικό για κάθε περίσταση, μπορείτε να δοκιμάσετε μια απολαυστική συνταγή με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα. Ο συνδυασμός της βελούδινης υφής της κρέμας με τη μαλακή βάση από σαβαγιάρ δημιουργεί ένα εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα.

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά
Για την κρέμα:
– 1 λίτρο φρέσκο γάλα
– 1 κούπα ζάχαρη
– ¼ κούπας ψιλό σιμιγδάλι
– ¼ κούπας κορν φλάουρ
– 1 βανίλια

Για τη βάση:
– 1 συσκευασία σαβαγιάρ
– ¼ του λίτρου χυμός της επιλογής σας

Advertisement

Για την επικάλυψη:
– ¾ του λίτρου χυμός της επιλογής σας
– ¼ κούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
– ¼ κούπας κορν φλάουρ
– Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
– Σταγόνες λευκής σοκολάτας (προαιρετικά)

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα

Εκτέλεση

Προετοιμασία της σιμιγδαλόκρεμας:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Στήσιμο της βάσης:
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. και βουτάμε τα σαβαγιάρ στον χυμό. Τα τοποθετούμε στη φόρμα δημιουργώντας μια ομοιόμορφη στρώση. Απλώνουμε από πάνω τη σιμιγδαλόκρεμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Advertisement

Προετοιμασία της επικάλυψης:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω από τη σιμιγδαλόκρεμα και πασπαλίζουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Συμβουλές:

Advertisement

– Η ζάχαρη στην επικάλυψη είναι προαιρετική, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το αποτέλεσμα.
– Ο συνολικός χυμός που απαιτείται είναι 1 λίτρο (¼ του λίτρου για τα σαβαγιάρ και ¾ για την επικάλυψη).
– Μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε χυμό προτιμάτε. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε χυμός με μήλο, πορτοκάλι και καρότο.
– Το ξύσμα πορτοκαλιού και οι σταγόνες λευκής σοκολάτας είναι προαιρετικά, αλλά προσθέτουν γεύση και άρωμα.

Απολαύστε το δροσερό αυτό γλυκό και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!


Advertisement

Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button