Αυτό το μωσαϊκό με φυστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα του Δημήτρη Μιχαηλίδη είναι το ,. Με πλούσια γεύση και εύκολη εκτέλεση, η συνταγή αυτή αναβαθμίζει το κλασικό μωσαϊκό, προσφέροντας έναν υπέροχο συνδυασμό από λευκή σοκολάτα, φυστίκι Αιγίνης και με την ιδιαίτερη γεύση της πραλίνας φυστίκι.
Συνταγή: Μωσαϊκό με φυστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα – Δεν αντιστέκεται κανείς
Υλικά:
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
- 100 γρ. βούτυρο
- 180 ml ζαχαρούχο γάλα
- 100 ml φυστίκι πραλίνα Δημήτρης Μιχαηλίδης
- 50 γρ. χοντροσπασμένα φυστίκια Αιγίνης
- 225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
- Για το πασπάλισμα:
- 30 γρ. αλεσμένα φυστίκια Αιγίνης
Συνταγή: Μωσαϊκό με φυστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα – Δεν αντιστέκεται κανείς
Advertisement
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τη λευκή σοκολάτα, το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυστίκι πραλίνα. Λιώνουμε το μείγμα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα φυστίκια Αιγίνης και τα μπισκότα πτι-μπερ, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα πάνω σε μια λαδόκολλα και το διαμορφώνουμε σε σχήμα κορμού.
- Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να πάρει σταθερή υφή.
- Αφού περάσει ο χρόνος, βγάζουμε τον κορμό και τον γαρνίρουμε με τα αλεσμένα φυστίκια Αιγίνης.
- Κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε το υπέροχο γλυκό μας!
Αυτό το μωσαϊκό με φυστίκι Αιγίνης είναι ιδανικό για τις γιορτές ή για να προσφέρετε ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα