ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή: Σπιτικές βάφλες για το πρωινό των ονείρων σου – Με αυτή τη συνταγή θα πετύχεις την τέλεια αφράτη υφή

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια για πρωινό και θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, χωρίς όμως να περάσετε ώρες στην κουζίνα, οι βάφλες είναι η ιδανική επιλογή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βαφλιέρα ή το ειδικό εξάρτημα για βάφλες που διαθέτουν πολλές τοστιέρες. Είναι γρήγορο και εύκολο, και μπορείτε να προσθέσετε τις αγαπημένες σας γεύσεις για ένα απολαυστικό πρωινό!

Συνταγή: Σπιτικές βάφλες για το πρωινό των ονείρων σου

Χορηγούμενο

Υλικά για 6 άτομα
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο μαλακό
500 ml γάλα
50 γρ. ζάχαρη καστανή
3 αυγά
10 γρ. μαγιά νωπή

Χορηγούμενο

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό γάλα. Αφήνουμε τη μαγιά να δράσει για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, αφού τους έχουμε ρίξει λίγο αλάτι.
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε στη μέση μια τρύπα. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, τα ασπράδια και το μείγμα με τη μαγιά.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και τα ασπράδια ανακατεύοντάς τα με μια μαρίζ.
Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για 3 ώρες περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.
Βάζουμε λίγη ζύμη στη βαφλιέρα μας (που την έχουμε ζεστάνει) και την ψήνουμε για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψήσουμε όλη τη ζύμη μας.

Συνταγή: Σπιτικές βάφλες για το πρωινό των ονείρων σου

Το μυστικό για τραγανές βάφλες
Για να πετύχετε τραγανές βάφλες, μπορείτε να προσθέσετε λίγη μπίρα στο μείγμα σας, αντικαθιστώντας κάποια ml του γάλακτος με μπίρα. Η μπίρα περιέχει μαγιά, η οποία βοηθά το μείγμα να πάρει όγκο κατά την προετοιμασία, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει ένα τραγανό αποτέλεσμα όταν ψήνονται. Αν προτιμήσετε να τις φτιάξετε μόνο με γάλα ή κρέμα γάλακτος, το αποτέλεσμα θα είναι πιο μαλακό και κρεμώδες σε υφή, ιδανικό για όσους προτιμούν πιο αφράτες βάφλες.

Χορηγούμενο

Η σωστή μαγιά
Για να πετύχουμε την ιδανική υφή στη βάφλα, δηλαδή να φουσκώσει καλά και να είναι αέρινη και τραγανή, πρέπει να επιλέξουμε τη σωστή μαγιά. Η ξηρή μαγιά δεν θα μας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, οπότε προτιμούμε πάντα νωπή μαγιά. Αν δεν έχουμε νωπή μαγιά, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα λίγη μπίρα ή ανθρακούχο νερό, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα που περιέχουν βοηθά στη ζύμωση και στη δημιουργία του αέρινού, τραγανού αποτελέσματος.

Χορηγούμενο

Ξεκούραση 2-3 ώρες
Για να πετύχουμε τις βάφλες μας, πρέπει να έχουμε υπομονή. Οπότε το μείγμα θα φτιαχτεί 2-3 ώρες προτού τις ψήσουμε.

Απαραίτητη η προθέρμανση της βαφλιέρας
Ένα βήμα που συχνά αμελούμε είναι η προθέρμανση της τοστιέρας ή της βαφλιέρας. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες συσκευές, η προθέρμανση της βαφλιέρας είναι εξαιρετικά σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα. Για να πετύχουμε βάφλες τραγανές και αέρινες, η ζύμη πρέπει να έρθει σε επαφή με τη ζεστή επιφάνεια της βαφλιέρας. Αν η συσκευή δεν είναι επαρκώς ζεστή, η ζύμη θα ψηθεί πιο αργά και το αποτέλεσμα θα είναι πιο μαλακό και λιγότερο τραγανό.





Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button