ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της γιαγιάς για άπαιχτες μελωμένες πατάτες φούρνου

Advertisement

Οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δείτε πως να φτιάξετε την πιο τέλεια μαρινάδα για πατάτες φούρνου που γίνονται μελωμένες και μαλακές και λιώνουν στο στόμα.

 

Η συνταγή της γιαγιάς για άπαιχτες μελωμένες πατάτες φούρνου

 

Advertisement

Ιδανικές για συνοδευτικό σε επίσημα και καθημερινά τραπέζια.

 

Η συνταγή της γιαγιάς για άπαιχτες μελωμένες πατάτες φούρνου

 

Υλικά
λεμονι χυμό από 3
μελι 3 κουταλιές
μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
ελαιολαδο μισό ποτηράκι του κρασιού
κάρυ 1 κ.γ
σκορδο Μερικές σκελίδες (ή σκόνη)
πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
ρίγανη Κατά βούληση
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση

Advertisement

 

 

Μαρινάδα για πατάτες φούρνου – Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ λιώνουμε το μέλι σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε το κάρυ, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι και σκόρδο τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τις πατάτες στο μείγμα με το μέλι που έχουμε φτιάξει. Στο τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και την πάπρικα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button