Το αγιορείτικο γιαουρτογλυκό είναι μια συνταγή πεντανόστιμη, δροσερή ιδανική για όλη την οικογένεια. Το αγιορείτικο γιαουρτογλυκό είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι τώρα που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει, καθώς είναι άκρως καλοκαιρινο και με χαμηλή θερμιδική αξία.
Συνταγή από το Άγιον Όρος για το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό
Για να φτιάξετε το γιαουρτογλυκο θα χρειαστείτε:
1 ζελέ ανανά
1 κουτί κομπόστα ανανά.
3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη ή ακόμα και σιρόπη αγαύης. Δύο υλικά που θα μειώσουν τις θερμίδες, χωρίς να σας στερήσουν γεύση.
Σαντιγύ , κεράσια
Συνταγή από το Άγιον Όρος για το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό
Επί το έργον:
Σε ένα ποτήρι από την κομπόστα που το έχουμε ζεστάνει, διαλύουμε το ζελέ. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι. Μόλις κρυώσει το ζελέ , το ρίχνουμε στο γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα , ώσπου να γίνει το μείγμα τελείως λείο.
Συνταγή από το Άγιον Όρος για το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό
Το σερβίρουμε σε μπολ.
Αφού παγώσει λίγο , βάζουμε μέσα μερικά κομμάτια της κομπόστας. Το γαρνίρουμε με ανανά σαντιγύ και κεράσια.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα