ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή από το Άγιον Όρος για το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό

Και χωρίς περιττά λιπαρά!

Advertisement

Το αγιορείτικο γιαουρτογλυκό είναι μια συνταγή πεντανόστιμη, δροσερή ιδανική για όλη την οικογένεια. Το αγιορείτικο γιαουρτογλυκό είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι τώρα που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει, καθώς είναι άκρως καλοκαιρινο και με χαμηλή θερμιδική αξία.

 

Συνταγή από το Άγιον Όρος για το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό

Για να φτιάξετε το γιαουρτογλυκο θα χρειαστείτε:

Advertisement

1 ζελέ ανανά
1 κουτί κομπόστα ανανά.
3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη ή ακόμα και σιρόπη αγαύης. Δύο υλικά που θα μειώσουν τις θερμίδες, χωρίς να σας στερήσουν γεύση.
Σαντιγύ , κεράσια

Συνταγή από το Άγιον Όρος για το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό

Επί το έργον:

Σε ένα ποτήρι από την κομπόστα που το έχουμε ζεστάνει, διαλύουμε το ζελέ. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι. Μόλις κρυώσει το ζελέ , το ρίχνουμε στο γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα , ώσπου να γίνει το μείγμα τελείως λείο.

Συνταγή από το Άγιον Όρος για το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό

Advertisement

Το σερβίρουμε σε μπολ.
Αφού παγώσει λίγο , βάζουμε μέσα μερικά κομμάτια της κομπόστας. Το γαρνίρουμε με ανανά σαντιγύ και κεράσια.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button