ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή από το χωριό: Πανεύκολο σπιτικό υποβρύχιο μαστίχα με τον παραδοσιακό τρόπο

Φτιάξτε εύκολα και κάθε στιγμή το δικό σας σπιτικό υποβρύχιο, με τον παραδοσιακό τρόπο, με ό,τι άρωμα σας αρέσει: βανίλια, μαστίχα ή καραμέλα!

Δείτε πως θα φτιάξετε πανεύκολο υποβρύχιο μαστίχα:

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τη ζάχαρη και το νερό, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Συνεχίζω το βράσιμο, ξαφρίζοντας ασταμάτητα, μέχρι το σιρόπι να δέσει καλά*. Προσθέτω τη γλυκόζη και το αρωματικό της επιλογής μου: στη μύτη του κουτ. γλυκού ψιλοκοπανισμένα «δάκρυα» μαστίχας Χίου ή τα σποράκια από 1 μεγάλο λοβό βανίλιας ή την καραμέλα που σας περιέγραψα στην εισαγωγή. Αποσύρω από τη φωτιά αμέσως, ανακατεύω και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τόσο ώστε αν βάλω μέσα το δάχτυλό μου να νιώθω το μείγμα ζεστό αλλά όχι καυτό. Το μείγμα είναι ακόμα διάφανο. Αρχίζω λοιπόν να ανακατεύω με μια ξύλινη σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα, ασταμάτητα. Οσο κρυώνει και αναδεύεται, το μείγμα πήζει και γίνεται αδιαφανές. Το χρώμα του γίνεται υπόλευκο (ή ανοιχτό καφέ, αν το έχω αρωματίσει με καραμέλα). Το ανακάτεμα είναι λιγάκι κουραστικό καθώς πήζει το μείγμα, γι αυτό μπορείτε να το κάνετε στον κάδο του μίξερ πάγκου, με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες.

    Χορηγούμενο
  2. Το μοιράζω σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνω καλά.

    Χορηγούμενο

     

    Διαβάστε επίσης:

Τυρόπιτα της γιαγιάς Μαριώς: Αφράτη με ελάχιστες θερμίδες και απλά υλικά

Χορηγούμενο


Χορηγούμενο



Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button