COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο «επαρχιωτισμός» του Τραμπ και το δυνατό πόκερ του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Της σύνταξης του europost.gr


 
Μήπως τρελάθηκε ο Τραμπ?… Αυτό άρχισαν να αναρωτιούνται σε διεθνές επίπεδο, μόλις έμαθαν έκπληκτοι την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να ανάψει το πράσινο φως στον Ερντογάν για την εισβολή του στην Β. Συρία.

Κι όμως, ο Τραμπ δεν τρελάθηκε! Απλώς σκέφτηκε και ενήργησε, όπως ένας παραδοσιακός τοπικός πολιτευτής Ελληνικής επαρχίας!
Δηλαδή έβαλε πάνω από όλα τις προεκλογικές του ανάγκες και σκοπιμότητες και τις βαθύτερες επιθυμίες της εκλογικής του βάσης να ακούει αυτά που την συμφέρουν.

Δεν μίλησε, λοιπόν, ως αρχηγός της Υπερδύναμης! Ως πλανητάρχης! Είχε μπροστά του την ατζέντα του 2020, χρονιάς των επομένων προεδρικών εκλογών, τις οποίες θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει, για να αποφύγει και πιθανές δικαστικές περιπέτειες, αν στην κάλπη βγεί δεύτερος.

Τι είπε στον μέσο Αμερικανό, που δεν ξέρει καλά-καλά, που πέφτει η Συρία και γιατί γίνεται πόλεμος εκεί?… Του είπε ότι θα φέρει πίσω τα παιδιά του, που πολεμούν χιλιάδες μίλια μακρυά από την πατρίδα, για λόγους, που σε τελευταία ανάλυση, ο μέσος Αμερικανός της επαρχίας αδυνατεί να καταλάβει.

Στις κραυγαλέες προεκλογικές σκοπιμότητες του Τραμπ, πρέπει να προσθέσει κανείς και την μεγάλη ανάγκη αποπροσανατολισμού της Αμερικανικής κοινής γνώμης, που φαίνεται ότι έχει, μπροστά στον κίνδυνο της καθαίρεσής του από τα Αμερικανικά Νομοθετικά Σώματα.

Κάπως έτσι ο επαρχιωτισμός του Τραμπ κάνει την Αμερική να αποσύρει σταδιακά τη στρατηγική της επιρροή από τη Συρία και αφήνει όλο τον ζωτικό χώρο στον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πουτιν να παίξει άνετα το παιχνίδι του, να ενισχύσει και να απλώσει την κυριαρχία του και να αναδειχθεί στον απόλυτο ρυθμιστή των εξελίξεων.

Αξιόπιστες πηγές του europost.gr αναφέρουν ότι ειδικός Ρώσος απεσταλμένος λειτούργησε ως μεσεγγυητής μεταξύ της ηγεσίας των Κούρδων της Συρίας και του Άσαντ, προκειμένου οι Κούρδοι να συμμαχήσουν με τον Σύρο Πρόεδρο, που είναι όργανο της Μόσχας. Παρόλο, που όλοι γνωρίζουν στην Μ. Ανατολή ότι η οικογένεια Άσαντ δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τις τάσεις της Κουρδικής ηγεσίας για αυτονομία στη Β. Συρία, καθώς και την συμμαχία της με τους Αμερικανους και το Ισραήλ.

Ευτυχώς, το Αμερικανικό πολιτικό σύστημα έχει θεσμικά εργαλεία για να ελέγχεται η παντοδυναμία του εκάστοτε προέδρου. Γιαυτό και σώφρονες πολιτικοί και από τους Ρεπουμπλικανούς και από τους Δημοκρατικούς, έχουν συμμαχήσει για να φρενάρουν τον Τραμπ και μειώσουν τις καταστροφικές συνέπειες για τις ΗΠΑ, που προκαλούν οι αποφάσεις του Προέδρου για την Μ. Ανατολή. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα φανούν τα αποτελέσματα αυτής της αναμέτρησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button