ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατρακυλά το κόμμα στις δημοσκοπήσεις- Το ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση

Σταθερή επικράτηση της ΝΔ με περισσότερες από 20 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ που περνά δεύτερο αφήνοντας πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν 2 νέες δημοσκοπικές έρευνες.

 

Σύμφωνα με έρευνα της GPO για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η ΝΔ δείχνει να διατηρεί τις δυναμεις της με 36% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 11 %. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,9, Ελληνική Λύση με 5,4%, Νίκη με 2,8%, Πλευση Ελευθερίας με 3,1%, ΜέΡΑ25 με 1,2% και Σπαρτιάτες με 3,6%, ενώ η δεξαμενή των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,3%.

Παράλληλα η Marc για το “Πρώτο Θέμα” δίνει στη ΝΔ 34,1%, στο ΠΑΣΟΚ 12,4% και τον ΣΥΡΙΖΑ 12% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,3%, Ελληνική Λύση με 4,9%, Σπαρτιάτες με 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, ΜεΡΑ25 με 2,8%, Νίκη με 2,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8,6%.

Η δημοκοπική άνοδος φέρνει χαμόγελα, αλλά όχι πανηγυρισμούς στη Χαριλάου Τρικούπη και η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνεδριαζει την Κυριακή υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη με αντικείμενο τον σχεδιασμό του κόμματος και στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων στις ευρωεκλογές και νίκη επί της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

 

 

Στη σκιά της δημοσκοπικής πτώσης ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά τώρα για ανάγκη εσωκομματικού συμφώνου συμβίωσης με στόχο τη νίκη επι της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί αλλαγή ατζέντας με 3 νέα σποτ για τις απευθείας αναθέσεις, την ακρίβεια και τις υποκλοπές, το οποίο μάλιστα ανέβηκε και στα social media του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομάδα Αχτσιόγλου συνεδριάζει την Κυριακή σε πανελλήνια συνδιάσκεψη, η οποία αναμένεται κρίσιμη για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, στα επιμέρους ερωτήματα της δημοσκόπησης, καταγράφεται η γνώμη των πολιτών για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και για τον ίδιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά.

Στην ερώτηση “Πιστεύετε ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι τελικά ένα θετικό ή αρνητικό γεγονός για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ;”, το 71,2% των ερωτηθέντων απαντά ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία είναι αρνητική/μάλλον αρνητική, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Back to top button