ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύσσωμη η Αμερικανική Πρεσβεία στο πλευρό του Ερντογάν! Πήγαν να ‘θαυμάσουν’ την Αγία Σοφία ως τζαμί! (Φωτο)

Τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί επιδοκίμασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, επισκεπτόμενος την Τετάρτη ως… τουρίστας και διαψεύδοντας στην πράξη, όλους όσους μιλούν, για «ξεσηκωμό» της Δύσης κατά του Ερντογάν λόγω της απόφασής του αυτής.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης δεν πήγε μόνος του, αλλά συνοδευόταν από τη γενική πρόξενο της χώρας του στην Τουρκία Ντάρια Νταρνέλ και όλο το προσωπικό της πρεσβείας! Πρόκειται για μια κίνηση η οποία μόνο σαν χαστούκι μπορεί να γίνει αποδεκτή στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο και η οποία δημιουργεί εύλογη αμφιβολία για τη «διπλωματική απομόνωση» της Τουρκίας την οποία ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει η κυβέρνηση.

Τον υποδέχτηκαν -όλο χαρά- ο ιμάμης του «τζαμιού» Μεχμέτ Μπουνικαλίν και ο Τούρκος διευθυντής πολιτισμού και τουρισμού της Κωνσταντινούπολης Τσοσκούν Γιλμάζ. Η αμερικανική αντιπροσωπία, που ως σκοπό είχε να νομιμοποιήσει στα μάτια των δυτικών τουριστών τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή σε όλους, μπήκε από την πύλη που υπάρχει για τουρίστες και έμεινε 45 ολόκληρα λεπτά.

Η επίσκεψη έγινε μόλις πέντε ημέρες μετά την πρώτη προσευχή της προηγούμενης Παρασκευής και τα τουρκικά μέσα έσπευσαν να την κεφαλαιοποιήσουν προβάλλοντάς την διεθνώς ως το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το «μνημείο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button