Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 03:21
Αρχική ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ «Τα κακάκια του Πολλ...

«Τα κακάκια του Πολλάκη», η Αγαπηδάκη, ο Δοξιάδης και ο Δημήτρης Μανιάτης: Όλο το παρασκήνιο της σύγκρουσης του «μέντορα» της «συντονίστριας» με τον δημοσιογράφο.

Του Αλκιβιάδη Χανιώτη


 
Σάλο έχει προκαλέσει στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους της Αθήνας η περίπτωση της κας Ειρήνης Αγαπηδάκη,στην οποία ανετέθησαν από τον Πρωθυπουργό καθήκοντα «Εθνικής Συντονίστριας» για το μεγάλο θέμα της προστασίας 4-6 χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών ή προσφύγων, που βρίσκονται στην χώρα μας.
Και αυτό γιατί, πριν η κα Αγαπηδάκη δώσει δείγμα γραφής επί του κεντρικού θέματος της αποστολής της, πρόλαβαν να έλθουν στον «αφρό» της επικαιρότητας άλλες δραστηριότητές της, οι οποίες, μπορεί μεν να της έχουν εξασφαλίσει αρκετούς οπαδούς στο facebook, αλλά αναδεικνύουν έναν χαρακτήρα και μια νοοτροπία, που δεν συμβαδίζουν απόλυτα με το βαθύτατα ανθρωπιστικό περιεχόμενο των υψηλών καθηκόντων που αναλαμβάνει.

διαφ.

Με λίγα λόγια, η κα Αγαπηδάκη, που προέρχεται από τον στενό κύκλο των φίλων του κου Απόστολού Δοξιάδη, έχει αναδειχθεί μέχρι σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως το «αντίπαλον δέος» του Παύλου Πολλάκη. Μόνον που η φερέλπιδα νεαρά κυρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπερχειλίζουσα χυδαιότητα του κου Πολλάκη, έσπευσε να τον μιμηθεί σε ύφος και σε περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας εκφράσεις και σχήματα λόγου, που δεν έχουν καμία σχέση με το πολιτικό ήθος και την αισθητική του λόγου της αστικής παράταξης στην Ελλάδα.

Όπως ήταν ανaμενόμενο, η φρασεολογία και η αισθητική του λόγου των σχολίων της κας Αγαπηδάκη «ερέθισαν» πολλές δημοσιογραφικές πένες, οι οποίες έσπευσαν να τα αναδείξουν και να εκφράσουν παράλληλα την δικαιολογημένη απορία αν έκανε η ίδια για την πολύ σημαντική θέση που της ανατέθηκε. Μεταξύ αυτών και ο έγκριτος δημοσιογράφος των Νέων Δημήτρης Μανιάτης, ο οποίος -φαίνεται όμως- ότι λογάριασε χωρίς τον «ξενοδόχο». Εν προκειμένω «ξενοδόχος» είναι ο μέντορας της κας Αγαπηδάκη γνωστός συγγραφέας κος Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος μετατρέποντας την γραφίδα του σε 45αρι πιστόλι, έσπευσε να «πυροβολήσει» τον Δημήτρη Μανιάτη, στολίζοντάς τον με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, όπως «υποκείμενο» κλπ. και ζητώντας ουσιαστικά την απόλυσή του από την εφημερίδα.

Το όλο σκηνικό θα ήταν για γέλια, αν δεν αφορούσε μια τόσο σημαντική αποστολή και το πρόσωπο, που ανέλαβε να την φέρει σε πέρας, δηλαδή την κα Αγαπηδάκη.
Αλλά ας πάρουμε τα πράματα με την σειρά τους, για να σχηματίσουν οι αναγνώστες του europost.gr μια πλήρη εικόνα:
Η κα Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι ψυχολόγος, αλλά «διέλαμψε» στο διαδίκτυο ως θηλυκός «αντι-Πολλάκης». Μόνο που έκανε το λάθος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πολιτική χυδαιότητα του πρ. υπουργού, να βουτήξει και αυτή στον λάκκο με την λάσπη και να προσπαθήσει με τα ίδια υλικά και πολεμοφόδια να νικήσει τον αντίπαλό της στη λασπομαχία.

διαφ.

Ιδού, λοιπόν, μια από τις πιό χαρακτηριστικές αναρτήσεις της κας Αγαπηδάκη στο διαδίκτυο, που της απέφερε πολλούς οπαδούς, που «γουστάρουν» τις ακρότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήταν ένα μικρό Πολάκι…»:

«Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!»

Έτσι λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε, και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία.
Οτιδήποτε αρκεί να μην συνειδητοποιήσει ότι τα σκατά δεν είναι χρυσάφι.

Γι’αυτό, να το αντιμετωπίζετε με συγκατάβαση το Πολάκι.
Στην πραγματικότητα, είναι ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό.»

Η παρέμβαση του Απόστολου Δοξιάδη

Είναι αλήθεια ότι οι αναρτήσεις της κας Αγαπηδάκη είναι αβανταδόρικες για την ίδια και ταιριάζουν γάντι στο πνεύμα της εποχής, που σπρώχνει τον λόγο που αρθρώνεται στο διαδίκτυο να έχει εξυπνακισμούς, υπόγεια ή κραυγαλέα χυδαιότητα και γλώσσα φανατικής κερκίδας γηπέδου, ακόμη και όταν σερβίρεται μέσα σε μια κρούστα τρυφερού σαρκασμού. Το ερώτημα είναι αν από τα γραπτά της προκύπτει ότι έχει τη συγκρότηση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας που χρειάζεται προκειμένου να φέρει σε πέρας μια τόσο σημαντική ανθρωπιστική αποστολή.

Η απάντησή της θα μπορούσε να βάλει εύκολα τα πράματα στη θέση τους, αν έλεγε για παράδειγμα ότι «θα με κρίνετε από τα αποτελέσματα του έργου μου», ζητώντας παράλληλα την κατανόηση όλων για την διάλεκτο που χρησιμοποιεί στο διαδίκτυο. Άλλωστε, δεν μπορεί το αντίδοτο στη χυδαιότητα του Πολλάκη να είναι ένας κεντροδεξιός, φιλελεύθερος, «Πολλακισμός»!

Η κα Αγαπηδάκη δεν έπραξε τίποτα από αυτά. Αντίθετα επέλεξε να αφήσει να βγεί στο προσκήνιο, ο μέντοράς της Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος με την ανοιχτή επιστολή που έστειλε στα Νέα, αντί να διορθώσει τα κακώς κείμενα, έκανε τα πράματα πολύ χειρότερα! Πέρασε γενεές 14 τον έγκριτο δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη, τον χαρακτήρισε «υποκείμενο» και ζήτησε την απόλυσή του από την εφημερίδα.

Για γέλια ή για κλάματα η όλη υπόθεση?… Το άμεσο μέλλον θα το δείξει…


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων