ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τα Leopard και οι ΗΠΑ στέλνουν Abrams στην Ουκρανία! Οι δηλώσεις Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ στέλνουν 31 προηγμένα άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτή η αποστολή είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας από τους Ευρωπαίους συμμάχους, που δείχνει ότι εξακολουθούν να είναι ενωμένοι κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι θα συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Είχε προηγηθεί σύσταση από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να τονίζει πως πρόκειται για τα πιο «ισχυρά άρματα μάχης στον κόσμο». Όπως τόνισε ο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ θα παράσχουν εκπαίδευση και συντήρηση στην Ουκρανία για να διασφαλίσουν ότι τα άρματα αυτά θα διατηρηθούν στο πεδίο της μάχης και πρόσθεσε μάλιστα ότι η δέσμευση για την Ουκρανία είναι μια «παγκόσμια δέσμευση».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε κάθε μέλος του συνασπισμού των 50 κρατών για τη συνεισφορά τους στην υποστήριξη της Ουκρανίας και τόνισε ότι η βοήθεια χρησιμοποιείται για να στηριχθεί η Ουκρανία και να μπορέσει να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τα εδάφη της και δεν υπάρχει καμία επιθετική απειλή για τη Ρωσία. «Αν τα στρατεύματα επιστρέψουν στη Ρωσία, αυτός ο πόλεμος θα είχε τελειώσει σήμερα», δήλωσε.

Πάντως, όπως διευκρίνισαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, τα άρματα μάχης θα μπορούσαν να χρειαστούν μήνες για να φτάσουν στην Ουκρανία, καθώς παρέχονται μέσω της Πρωτοβουλίας για τη Βοήθεια Ασφάλειας στην Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιεί εξοπλισμό από εμπορικούς προμηθευτές αντί για το αμερικανικό απόθεμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Back to top button