ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα μυστικά για μυρωδάτο μοσχαρίσιο κιμά-Όπως τον μαγείρευε και η μαμά


Τα μυστικά για πεντανόστιμο μυρωδάτο κιμά όπως ακριβώς τον μεγειρεύει η μαμά. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι φαγητό που σίγουρα δε θα μπορεί να του αντισταθεί κανένας! Με την ευκαιρία δείτε Άλυτη ερώτηση: Τι κιμά να επιλέξω για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια;

Τα μυστικά για μυρωδάτο μοσχαρίσιο κιμά-Όπως τον μαγείρευε και η μαμά

Χορηγούμενο

Υλικά
1 “μπαλίτσα” (περίπου στο σχήμα πορτοκαλιού) μοσχαρίσιο κιμά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1/4 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 κ.σ(κοφτή) αλάτι, γλυκό πιπέρι
1 κ.σ(κοφτή) μπαχάρι
1 κ.σ(κοφτή) κανέλα
1/2 ποτηράκι κρασί ημίγλυκο (προαιρετικά)
Κιμάς μαγειρεμένος με συνταγή μαμάς

Τα μυστικά για μυρωδάτο μοσχαρίσιο κιμά-Όπως τον μαγείρευε και η μαμά

Χορηγούμενο

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καροτάκι και την πιπεριά.
Αφού τα φέρουμε 1-2 γύρες, προσθέτουμε τον κιμά.
Πολύ σημαντικό είναι να σπάσω τον κιμά με ένα πιρούνι ώστε να μην έχει κομμάτια μεγάλα(!) Τσιγαρίζουμε εώς ώτου πάρει χρώμα!
Αν υπάρχει κρασί ρίχνουμε μισό ποτηράκι και μετά τον πελτέ με την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Βάζουμε ένα ποτήρι νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 60 λεπτά.
Στο τελευταίο 20λεπτο, πρωτού βράσει ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας. (Κατά προτίμηση τα βάζουμε στο τέλος ώστε να κρατήσουμε δυνατό το άρωμα τους)
Έτοιμο για απόλαυση με μακαρόνια, ρύζι ή ότι άλλο προτιμάτε!


Χορηγούμενο




Back to top button