COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Τα ‘παζάρια’ του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια μικρή ομάδα αποστράτων αξιωματικών, οι οποίοι από επικριτές της πολιτικής της Κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε ‘λιβανιστήρια’! Τα χειροφιλήματα του Φραγκούλη Φράγκου, οι φιλομητσοτακικοί ‘ύμνοι’ του Κ. Ιατρίδη και οι ‘βαθυστόχαστες αναλύσεις’ του Γιάννη Εγγολφόπουλου.

Μετά την θεαματική κωλοτούμπα Καρατζαφέρη, που άφησε άναυδους ακόμη και τους πιστούς του φίλους, όταν έσπευσε να δοξάσει τον Μητσοτάκη ως «τον καλύτερο Πρωθυπουργό του αιώνα», φαίνεται ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα παρασκηνιακό ‘χοντρό νταραβέρι’ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του στενού του επιτελείου με πρόσωπα από τον χώρο των αποστράτων, που μέχρι τώρα έκαναν κριτική στην κυβέρνηση, ιδιαιτέρως για την πολιτική της στα Εθνικά θέματα. Όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο ‘νταραβέρι’ έχει φέρει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, με κωλοτούμπες τόσο εντυπωσιακές, που θα έκαναν ακόμη και την Ολυμπιονίκη Νάντια Κομανέντσι να ζηλέψει. Τόσο ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν έτοιμος να ηγηθεί «Δεξιού κόμματος» και να καταγγείλει την πολιτική Μητσοτάκη ως «ενδοτική» στο Μακεδονικό και στα Ελληνοτουρκικά, όσο και ο Πτέραρχος Ιατρίδης και ο Ναύαρχος Εγγολφόπουλος έχουν ξεσαλώσει στα συστημικά ΜΜΕ, ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους για το ποιος θα κολακέψει περισσότερο τον Κυριάκο και τους Υπουργούς του!

‘Ολυμπιακό μετάλλιο’ κωλοτούμπας  στον Φραγκούλη Φράγκο.

Μεταξύ των συγκεκριμένων αποστράτων, έχει ξεχωρίσει τον τελευταίο καιρό ο «πολλά βαρύς» Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ. Εδώ και αρκετά χρόνια αυτοπροβαλλόταν ως «ο πιθανότερος Αρχηγός ενός Δεξιού κόμματος», που θα κατακεραύνωνε τον Μητσοτάκη «για την ενδοτική πολιτική, που ακολουθεί στα Εθνικά θέματα»! Βεβαίως, όσο ο Στρατηγός Φράγκος δεν μιλούσε δημόσια και άφηνε εκείνους, οι οποίοι -αφελώς- τον πίστεψαν να του πλέκουν τα εγκώμια, ο προσωπικός ‘μύθος’ του περπατούσε και του δημιουργούσε πολιτικό κεφάλαιο. Αλλά αυτό το πολιτικό κεφάλαιο άρχισε να εξανεμίζεται, μόλις ο Φραγκούλης Φράγκος άνοιξε το στόμα του, όπου όλοι διαπίστωσαν ότι ο λόγος του είναι κενός περιεχομένου και ότι η πολιτική του σκέψη είναι τόσο ρηχή όσο είναι το βάθος του νερού σε ένα κουτάλι της σούπας.

Από εκεί και πέρα ο πολιτικός κατήφορος του Στρατηγού Φράγκου ήταν ταχύτατος: Από τις εξαλλότητες, που εξεστόμισε στη μεγάλη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό, με την… βαρύγδουπη ανάλυση περί «γυφτοσκοπιανών», μέχρι και την αποκρουστική κολακεία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική του στις εμφανίσεις του σε συστημικά κανάλια, σκόρπισε μόνο βαθιά απογοήτευση και κατήφεια σε όσους τον πίστεψαν.

Το αδιανόητο χειροφίλημα Φράγκου στην ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου

Αλλά η κορύφωση σε αυτήν την πορεία προς τα κάτω του συγκεκριμένου απόστρατου αξιωματικού ήρθε με το… βαθύ κάθισμα και το ρουφηχτό χειροφίλημα στην ανεκδιήγητη για τις θέσεις της στα Εθνικά θέματα κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Νευροκόπι της Δράμας, κατά τη διάρκεια της κηδείας του Ηρωικού κυβερνήτη του μοιραίου Phantom Σμηναγού Τσιτλακίδη. Η φωτο παίχτηκε παντού και αποδόμησε και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας και σοβαρότητας του Στρατηγού Φράγκου, που του είχαν απομείνει! Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήταν ακριβώς δίπλα, να τον κοιτάει ικανοποιημένος, προδίδοντας έτσι και τα πολιτικά ‘νταραβέρια’, που είχαν προηγηθεί στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr , που προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι εξαιρετικά πιθανή η συμμετοχή του Φραγκούλη Φράγκου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ στις επόμενες εκλογές, για να εξυπηρετηθεί η ανάγκη του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρατήσει τις μεγάλες διαρροές, που έχει ο ίδιος προς τα δεξιά του.

Αλλά πόση αξιοπιστία και σοβαρότητα, αλλά και επιρροή στο εκλογικό σώμα, διαθέτει πλέον ο (εξαιρετικά ικανός στα χειροφιλήματα) κ. Φράγκος;

Οι περιπτώσεις Ιατρίδη και Εγγολφόπουλου

Κάπως διαφορετικές είναι οι περιπτώσεις του αντιπτεράρχου Κ. Ιατρίδη και του υποναυάρχου Γιάννη Εγγολφόπουλου. Ο Πρώτος υπήρξε υποψήφιος της Ν.Δ στη Ροδόπη και «έφαγε μαύρο» από τον Μητσοτακικό κομματικό μηχανισμό, με συνέπεια να αρχίσει αμέσως μετά να βγαίνει στα κανάλια και να κάνει κριτική, από τα Δεξιά, στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πολιτική της στα Εθνικά θέματα. Ξαφνικά ο Πτέραρχος έκανε «κωλοτούμπα» και από σοβαρός επικριτής των εσφαλμένων κινήσεων Μητσοτάκη έγινε… «υμνωδός» της Κυβέρνησης! Με αποτέλεσμα, όπου… γάμος και χαρά στα συστημικά ΜΜΕ, ο Πτέραρχος να είναι πρώτος. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Θανάσης Νέζης, από το κομματικό επιτελείο Μητσοτάκη, του έχει υποσχεθεί θέση υποψηφίου, στο κομματικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στην Ά Θεσσαλονίκης, όπου ο κος Ιατρίδης ελπίζει ότι θα βγει βουλευτής!

Ο αντιπτέραρχος Κ. Ιατρίδης

Από την πλευρά του ο υποναύαρχος Εγγολφόπουλος δεν φαίνεται, επί του παρόντος, αποφασισμένος να ενδώσει στις προτάσεις του κομματικού επιτελείου Μητσοτάκη, για να είναι υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της ΄Β Αθηνών. Γιατί, έχει καταλάβει προφανώς, ότι με τα ‘πολιτικά θηρία’, που πολιτεύονται εκεί, δεν έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί!

Ο υποναύαρχος Ι. Εγγολφόπουλος

Ωστόσο, επειδή θέλει να είναι κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διαφημίσει με ρηχές αναλύσεις, που δεν αντέχουν στον παραμικρό αντίλογο, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκαλώντας ειρωνικά χαμόγελα και πλήθος μειωτικών σχολίων για τα όσα λέει σε εκατοντάδες αποστράτους και εν ενεργεία συναδέλφους του από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Back to top button