COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Tα σκάνδαλα «βουλιάζουν» τη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν τις εκλογές! Τρόμος στο Μαξίμου από τις νέες αποκαλύψεις και την οργή των πολιτών! Ο Μητσοτάκης προσπαθεί, εναγωνίως, να μαζέψει ψήφους με επιδόματα – ψίχουλα και market pass!

Δεν έχουν τέλος τα οικονομικά σκάνδαλα που συγκλονίζουν τη Νέα Δημοκρατία, με την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα να έρχεται να προστεθεί στα σκάνδαλα των Ανδρέα Πάτση, Κώστα Μαραβέγια, Παν. Καπάτου και Μαρίας Σπυράκη, όπως και το κακούργημα των υποκλοπών, και όλα αυτά (όπως και να έχει) λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο όμως το Μαξίμου είναι πως τα σκάνδαλα μάλλον δεν έχουν σταματήσει εδώ.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα ανακαλύψουν κι άλλες τέτοιες υποθέσεις.

Λογικό άλλωστε, γιατί όταν κάποιοι έχουν «ιδιαίτερη μεταχείριση» μετά το ίδιο ζητούν κι άλλοι για να «μην μιλάνε».

Η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς εκλογές με μία ατζέντα που είναι εναντίον της. Η πολιτική επικαιρότητα κατακλύζεται μόνο από σκάνδαλα που την αφορούν και κάθε φορά που ελπίζει ότι ένα σκάνδαλο θα κάνει τον κύκλο του και θα ξεχαστεί, εμφανίζεται αμέσως το επόμενο.

Το πρόβλημα με τα σκάνδαλα είναι ότι στο τέλος δρουν σωρευτικά και ως σύνολο κατά του κυβερνώντος κόμματος.

Επί της ουσίας στις εκλογές η ΝΔ κατεβαίνει με την «πλάτη στον τοίχο».Και κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όποτε αυτή ξεκινήσει, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορούν σε κάθε περίσταση να επικαλούνται και από ένα βαρύγδουπο σκάνδαλο.

Παλαιότερα σε άλλες εποχές τα σκάνδαλα δεν έπαιζαν τον ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα και αυτό γι’ αυτό οι πολίτες είχαν χρήματα και καλό βιοτικό επίπεδο.

Τώρα όμως που η κοινωνική πίεση και η δυσαρέσκεια αυξάνεται λόγω της ακρίβειας και μάλιστα μετά από 12 χρόνια μνημονίων και καταστροφικής διαχείρισης της πανδημίας, οι πολίτες ενοχλούνται ακόμα κι αν πρόκειται για διασπάθιση λίγων ευρώ…

Επιπλέον, η ίδια η υπόθεση, μπορεί να έκλεισε τυπικά με την παραίτηση και παράδοση της έδρας εκ μέρους του κ. Χειμάρα, αλλά οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα, γιατί το Μέγαρο Μαξίμου δεν έκανε απολύτως τίποτα, ενώ γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γαλάζιου τότε βουλευτή από το καλοκαίρι του 2020 και βεβαίως γιατί διέφυγε και αυτή η υπόθεση από τους ελέγχους των πόθεν έσχες των βουλευτών από την αρμόδια επιτροπή.

Σημειώνεται ότι τα ίδια ακριβώς έλεγαν και για την υπόθεση Πάτση. Ότι τους «διέφυγε»…

Η εντολή που έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους υπουργούς και βουλευτές είναι να δοθεί έμφαση στο market pass και σε άλλα επιδόματα-«ψίχουλα» που δόθηκαν για να ξεχάσουν οι πολίτες τον πόνο τους.

Στη Νέα Δημοκρατία αναζητούν, εναγωνίως, μία νέα θεματολογία για την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας. Ξέρουν πως «φυλλορροούν» προς τα δεξιά κόμματα.

Όμως ποια θεματολογία να βρουν; Δεν τους βοηθάει η πραγματικότητα η οποία είναι αμείλικτη!…

Back to top button