Ένα εμπορικό σήμα πανίσχυρο που δέσποζε επί πολλά χρόνια στην ελληνική αγορά είναι έτοιμο να παραδοθεί σε ξένα χέρια, βάζοντας την ταφόπλακα σε μια αυτοκρατορία στο χώρο της ένδυσης που κανείς δεν πίστευε πως θα είχε αυτή την κατάληξη.

Συγκεκριμένα, σε νέο πλειστηριασμό στις 11 Δεκεμβρίου του 2019 θα τεθεί το εμπορικό σήμα «Carouzos», το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλη και Βασίλη Καρούζο, για ποσό χρέους 1.381.316 ευρώ.

Το σήμα κατατεθέν στον χώρο της ένδυσης κυριάρχησε πολλά χρόνια και είχε κατοχυρωθεί από τον πατέρα των δύο αδελφών, Αντώνη Καρούζο, ενώ είχε ενεχυριαστεί στην επισπεύδουσα Alpha Bank το 2014, λίγο προτού κατεβάσει ρολά και το τελευταίο μαγαζί της αλυσίδας στο Κολωνάκι. Η Carouzos ιδρύθηκε το 1972, με την πορεία της έως το 2008 να είναι ανοδική, φέρνοντας στην ελληνική αγορά δηµοφιλή brands. Ωστόσο, το 2012 η εταιρεία, που βρέθηκε αντιµέτωπη µε αυξανόµενες ζηµίες, οδηγήθηκε στην υπαγωγή στο άρθρο 99, χωρίς να αποφύγει ωστόσο το λουκέτο και στα 24 συνολικά καταστήματά της.

Οι συλλήψεις
Τον Μάρτιο του 2014 η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Μανώλη Καρούζου, αφού πρώτα ο ίδιος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Ψυχικού. Η σύλληψη αφορούσε σε χρέη 4.014.028 ευρώ προς το Δημόσιο. Ο κ. Καρούζος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και το απόγευμα της ίδιας μέρας αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Καρούζος, γιος του Αντώνη Καρούζου, έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Όπως ανέφερε τότε η ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Μανώλης Καρούζος είχε συλληφθεί για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση ΦΠΑ, μη απόδοση ΦΜΥ και μη απόδοση εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 7.051.939,41 ευρώ.
Για χρέη «μαμούθ» προς το δημόσιο συνελήφθη τον Μάιο του ίδιου έτους και η Ευτυχία Ζωγραφάκη, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Καρούζος Constructions.

Συγκεκριμένα, η 57χρονη συνελήφθη στο Ελληνικό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ελληνικού, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 24.541.797,34 ευρώ.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα