COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τατιάνα Μπλάτνικ: Μαζί με το διαζύγιο από τον Νικόλαο “χωρίζει” και από τον πριγκιπικό της τίτλο

Κρατούσαν κρυφή την κρίση στον γάμο τους για να μην το πληροφορηθεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2024 είναι η  στιγμή που εμφανίζεται μόνος του ο Νικόλαος, χωρίς τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ να τον συνοδεύει, και αρχίζει να χαιρετάει γνωστούς και φίλους. Η μοναχική εμφάνιση προκαλεί σχόλια, ενώ η απάντηση που φέρεται να δίνει ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι ότι η γυναίκα του ταξίδεψε για να περάσει το συγκεκριμένο βράδυ μαζί με τη μητέρα της στο εξωτερικό.

Τρεις μήνες μετά έρχεται η ανακοίνωση για το διαζύγιο του ζευγαριού, η οποία μάλλον δεν εξέπληξε όσους -και ήταν πολλοί- γνώριζαν ότι το ζευγάρι ακολουθούσε ουσιαστικά χωριστούς δρόμους τα τελευταία τρία χρόνια. Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τατιάνα Μπλάτνικ φέρεται έτοιμη να αποποιηθεί τον τίτλο της πριγκίπισσας, με τον οποίο άλλωστε ποτέ δεν ήρθε κοντά, ούσα μια δυναμική γυναίκα που λάτρευε το fine living και τη δουλειά της στον χώρο των δημοσίων σχέσεων.

Το είχε πει άλλωστε και το 2010, λίγους μήνες μετά τον γάμο της, όταν φόρεσε μια εντυπωσιακή τιάρα που της έδωσε η πεθερά της, σε συνέντευξη που παραχώρησε, επισημαίνοντας: «Δεν νιώθω πριγκίπισσα. Δεν νιώθω ότι παντρεύτηκα έναν πρίγκιπα με τίτλο. Στην πραγματικότητα, ναι, είναι ο πρίγκιπάς μου, αλλά τίποτε περισσότερο».

Είθισται άλλωστε οι σύζυγοι που είναι κοινοί θνητοί και ουχί γαλαζοαίματης καταγωγής να μη διατηρούν τους τίτλους τους έπειτα από έναν χωρισμό, όπως έπραξε η Τέσι Αντονι Ντε Νασάου, πρώην πριγκίπισσα Τέσι του Λουξεμβούργου, μετά τον χωρισμό της το 2019 από τον πρίγκιπα Λουί. Σε διαφορετική περίπτωση -αν αποφασίσει το αντίθετο- θα μιλάμε για μια μεγάλη έκπληξη, την οποία κανείς δεν περιμένει με βάση τον χαρακτήρα της Τάτι, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της.
Λίγα 24ωρα πριν από την ανακοίνωση που έριξε τους τίτλους τέλους σε 14 χρόνια γάμου, η Τατιάνα Μπλάτνικ εμφανίστηκε σε ιδιωτικό κάλεσμα μαζί με τη μητέρα της. Αντίθετα ο Νικόλαος εμφανίστηκε solo σε εκδήλωση της Axion Hellas, στην οποία είναι χρόνια εθελοντής και ειδικός σύμβουλος του Δ.Σ., φορώντας τη βέρα του. Λίγες ημέρες αργότερα το συγκεκριμένο κόσμημα δεν είχε θέση πλέον στο δάχτυλό του, κάτι που διαπίστωσαν όσοι τον είδαν στη Σίφνο, στη Σχοινούσα και στην Αστυπάλαια, όπου βρέθηκε για τον διάπλου της Axion Hellas σε μια δύσκολη στιγμή της προσωπικής του ζωής.

Το γνώριζαν όλοι 

Για τους ανθρώπους που διατηρούν στενούς δεσμούς με την τέως βασιλική οικογένεια, η διάσταση στον γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας ήταν γνωστή τα τελευταία τρία χρόνια. Το ζευγάρι μπορεί να εμφανιζόταν σε κοινωνικά events και σε γαλαζοαίματες συναθροίσεις, όμως ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό το ότι ο γάμος τους δεν πήγαινε καλά.
Οι πληροφορίες λένε ότι τη διάσταση που είχε επέλθει στο ζεύγος γνώριζαν όλα τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, δηλαδή η Αννα-Μαρία, η Αλεξία, ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ, η Θεοδώρα και ο Φίλιππος, καθώς και τα ενήλικα παιδιά του αδερφού του Νικόλαου. Ο μόνος που δεν το έμαθε ποτέ ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, που αγαπούσε πολύ την εξωστρεφή Τατιάνα Μπλάτνικ από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε και την περιέβαλλε πάντα με στοργή.

Οι πληροφορίες γύρω από το παρασκήνιο του χωρισμού αναφέρουν ότι Νικόλαος και Τατιάνα δεν ήθελαν επ’ ουδενί να στενοχωρήσουν τον τέως μονάρχη, η υγεία του οποίου είχε επιβαρυνθεί πολύ τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν ήθελαν να ανακοινώσουν τον χωρισμό τους, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια είδηση θα επιβάρυνε ψυχολογικά -και όχι μόνο- την εύθραυστη υγεία του τελευταίου Ελληνα βασιλιά.

Μετά τον θάνατό του, την κηδεία και τα ετήσια μνημόσυνα, που έλαβαν χώρα τον περασμένο Ιανουάριο σε Ελλάδα και Αγγλία, ο δρόμος για τη λύση του γάμου που είχε τελειώσει ήταν πλέον ανοιχτός. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, Νικόλαος και Τατιάνα είχαν θεαθεί μόνοι τους σε εξόδους ουκ ολίγες φορές, γεγονός που έδινε αφορμές για ποικίλα σχόλια και τη λέξη «χωρισμός» να ακούγεται όλο και πιο συχνά.

Back to top button