ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Τελεσίγραφο στον Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τις νέες ταυτότητες – “Πρωθυπουργέ θα αντιδράσει η Εκκλησία αν συνεχίσεις!”

Ρεπορτάζ της "Εστίας"επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες του europost.gr

Τελεσίγραφο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και για τις νέες ταυτότητες! Οι σχετικές πληροφορίες του europost.gr για αναβρασμό στους κόλπους της Ιεραρχίας και για άσκηση πιέσεων από Αρχιερείς προς τον Προκαθήμενο για παρέμβαση προς το Μέγαρο Μαξίμου για τα συγκεκριμένα σοβαρότατα ζητήματα επιβεβαιώνονται πλήρως από το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Μανώλη Κοττακη στην “Εστία”.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος,μην αντέχοντας άλλο τις ασφυκτικές πιέσεις των Ιεραρχών, ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό δια του Υφυπουργού Μπρατάκου, παραπονούμενος ότι δεν απαντά ο κ.Μητσοτακης στις απευθείας τηλεφωνικές κλήσεις του Αρχιεπισκόπου στο κινητό του.

Όταν όμως και οι πιέσεις προς Μπρατάκο δεν απέδωσαν, τότε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατόρθωσε να εντοπίσει τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό και του μετέφερε το εξής τελεσίγραφο του ίδιου και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος: “Μέχρις εδώ! Δεν μπορεί να προχωρήσει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών (“Θα αποστείλω επίσημη εγκύκλιο προς όλους τους ναούς για την αντίθεση της Εκκλησίας “,προειδοποίησε ο Μακαριώτατος).

Και επιπλέον έθεσε και θέμα ταυτοτήτων, ζητώντας να μην περιλαμβάνονται στο γνωστό τσιπάκι το ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ !

Ο πρωθυπουργός εξεπλάγη από την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου, γιατί είχε συνηθίσει σε μια ήπια και “υπάκουη” συμπεριφορά εκ μέρους του. Μαλιστα γνωρίζοντας ότι ο κ.κ. Ιερύνυμος ελέγχει την συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών, δεν ανέμενε αναβρασμό μεγάλης έντασης στους κόλπους της Ιεραρχίας. Ωστόσο, δεν έλαβε υπόψη του την κοινωνία των πιστών! Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες συνεργατών του europost.gr από όλη την Ελλάδα, όλες οι ενορίες της χώρας γίνονται αποδέκτες της μεγάλης οργής των πιστών για τα δύο αυτά θέματα και για την στάση της κυβέρνησης. Είναι πολύ πρόσφατο άλλωστε το επεισόδιο σε ναό της Β. Ελλαδος, κατά το οποίο πιστή από το εκκλησίασμα, μετά το πέρας της λειτουργίας, χαστούκισε ιερέα, που είχε ζητήσει να προχωρήσουν οι πιστοί στην παραλαβή των νέων ταυτοτήτων χωρίς ενδοιασμούς!

Back to top button